Русия

Чии ракети паднаха в Полша и това повод ли е за война между НАТО и Русия!?

/NovinarBG.com/ Падналите в Полша отломки приличат на части от ракетата С-300 на противовъздушната отбрана на Украйна

Експлозията е избухнала близо до граничния град Пржеводув

Дори да не е имало предполагаемо падане на „ракети“ на територията на Полша, те трябваше да бъдат измислени от Киев и Варшава. Е, и от Лондон, разбира се. Такъв обрат е твърде изгоден за тях. И ето защо.

Но да вървим по ред.

Късно вечерта на 15 ноември, след руски удари по енергийната инфраструктура на Украйна, внезапно нещо гръмна в Полша. Във Варшава казаха, че две уж „руски“ ракети са паднали на полска територия – близо до граничния град Пржеводув, Люблинско войводство.

Полша спешно свика извънредно заседание на Комитета на Министерския съвет по национална сигурност и отбрана.

Това е безсмислена работа. В крайна сметка, ако падането на ракети се разглежда като удар за Полша, то тя, като страна от НАТО, има право да поиска от останалите страни от Северноатлантическия алианс да използват член 5 от този военен блок. И там пише, че атака срещу една от страните от НАТО се счита за атака срещу целия алианс.

Официално

Какво казва руското министерство на отбраната за инцидента с ракети в Полша

– Изявленията на полските медии и официални лица за предполагаемото падане на „руски“ ракети в района на селището Пржеводув е умишлена провокация с цел ескалиране на ситуацията.

С руски средства за поразяване не са нанасяни удари по цели в близост до украинско-полската държавна граница.

Фрагментите, публикувани по горещи следи от полските медии от мястото на инцидента в село Пржеводув , нямат нищо общо с руските оръжия , се казва в доклада.

Кому е изгодно случилото се?

На първо място, Киев . Така Украйна въвлича страните от НАТО в конфликта с Русия. Поне Полша. А Зеленски вече каза: „Руски ракети удариха Полша“. Разбира се, нямаше как да каже: „Това е нашата ракета, пропуснахме целите“.

Второ, това е от полза за самата Полша . Варшава отдавна мечтае да намери претекст да въведе войски на територията на Украйна (под предлог за защита от Русия) и да окупира западните украински региони, които някога са били част от Полша.

Това е изгодно и за Великобритания – да ескалира конфликта с Русия до краен предел чрез подставено лице.

И това определено не е изгодно за Москва.

Сега на Русия само пряк конфликт с НАТО й липсва. Не й е до това – трябва да завърши спецоперацията в Украйна.

Въпреки че, несъмнено, НАТО вече участва в битките в Украйна, но засега косвено – като доставя оръжия, обучава войски и предоставя разузнавателни данни и военни съветници.

Важен въпрос – изгодно ли е за САЩ? Ще разберем в близко бъдеще. Всичко ще се покаже в реакцията на Вашингтон на изявленията на Варшава.

Всички разбират, че американците могат да принудят поляците както да надуят извънредното положение, така и да го заглушат.

И още едно невероятно „съвпадение“: инцидентът се случи в навечерието на поредната среща на представители на страните от НАТО в базата Рамщайн. Киев наистина иска да повдигне в Рамщайн въпроса за създаването на „зона, забранена за полети“ над Украйна.

Чии ракети паднаха в Полша?

Версия Първа – Руска. Тя обаче вече беше пометена от руското министерство на отбраната: „Не са нанасяни удари близо до полската граница. Снимките на ракетните фрагменти в Пшеводов, публикувани по горещи следи, нямат нищо общо с руските оръжия. Изявленията на полските медии за падането на „руски“ ракети са провокация с цел изостряне на ситуацията.

Наистина руските високоточни ракети „Калибър“ и Х-101, които бяха използвани за удар по Украйна на 15 ноември, не могат да се отклонят толкова много от целите, за да отлетят в Полша. Това е нереалистично.

Най-близката цел е била в украинския град Ковел. Намира се на 100 километра от Пржеводув!

Отклонението на „Калибър“ или „Х-101“ може да се измерва в сантиметри или в няколко метра. И със сигурност не на стотици километри.

Версия Втора е най-правдоподобна. Отломките, паднали в Полша, са твърде подобни на частите от ракетата за противовъздушна отбрана С-300, с която Украйна очевидно се е опитала да свали руските ракети близо до Лвов.

Трета версия . Самата Полша може да организира провокация, за да вдигне скандал и да се обърне към НАТО за получаване на „легитимен входен билет“ за окупация на Западна Украйна.

Или може да бъде уредено от британските разузнавателни служби. Те са майстори на подобни провокации. Нищо чудно, че са заподозрени, че са взривили газопровода „Северен поток“ по дъното на Балтийско море.

Четвърта версия. В Пржеводув всъщност е избухнал селскостопански трактор, който се е забил в хидравличен кантар. И от това едва ли не раздуха претекст за ядрена война.

Но какво да кажем за САЩ?

Те си взеха почивка. И досега не са потвърдили, че падналите в Полша ракети може да са руски, нито са го отхвърлили.

Явно сега Вашингтон конвулсивно претегля дали е възможно да се симулира атака, макар и случайна, на Русия срещу Полша? И дали това е от полза за Америка сега?

Превод: ЕС

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button