Микроблейдинг
ОБЩЕСТВО

Църквата алармира: Разголена поп-фолк певица осквернява храма и Светия Кръст

Софийската митрополия излезе с остра позиция по повод видеоклип, заснет от „Пайнер“, съдържащ сцени на оскверняване на храм от Софийска епархия.

На видеоклипа поп-фолк изпълнителите Лорена и Джордан са направили обща песен „Крадена любов“. На кадрите се вижда как певците се опитват да пресъздадат „Тайната вечеря“.

Песента е заснета на територията на православен храм „Свети Петър и Павел“ в местността „Петров Кръст“ в самоковското село Ковачевци.

Посоченото аудиовизуално произведение е заснето без съгласието на Българската православна църква и без никога и по никакъв повод нейни представители да са били уведомявани, или да им е било искано разрешение за това, се казва в позицията, публикувана на сайта на Софийската Света Митрополия.

„Изпълнението е в остър разрез с християнския морал, възприетите от обществото ни норми и е в нарушение на закона“, пише още в позицията на Църквата.

„Многократно показване в произведението като подчертан акцент на разголената женска фигура на един от изпълнителите, стъпил и качен на камбанарията на храма и изпълняваща танц, демонстриращ еротика непосредствено пред и под кръста на купола му, представляват непристойни действия, оскверняващи храма и символа на християнската вяра – Светия Кръст“, допълват от Софийската митрополия.

Източник: Dnes.bg

Статията Църквата алармира: Разголена поп-фолк певица осквернява храма и Светия Кръст е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button