Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Д-р Кацаров: Ако всички над 60 г. се ваксинират, учениците безусловно се връщат в час

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Водещо е нивото на разпространение на вируса, преценихме, че веднъж тестване на седмицата представлява малък риск, по-важното е децата да се върнат на училище. Това посочи министър Кацаров, коментирайки пред „Дарик“ тестовете за учениците и връщането им в клас от понеделник.

Задължението за купуване на тестове за учениците е на Министерството на образованието, каза още Кацаров, като допълни, че неговото министерство помага, колкото е възможно, като са организирали и поръчки за тестове.

Ситуацията е овладяна, има достатъчно тестове и децата тръгват на училище, категоричен бе министър Кацаров.

Има основание да се смята, че училището е едно от местата, където може да се разпространява вируса и затова в определени периоди децата не посещават училище, отбеляза още Кацаров.

  Тестовете позволяват да не се поставя под карантина целия клас, защото децата нямат контакт и плюсовете на този подход са безспорни.

Кацаров посочи, че ако всички хора над 60 години се ваксинират, това ще доведе до връщането на учениците безусловно в час, защото най-тежко протича заболяването при хората в тази възрастова група и най-много хора над 60 години умират от вируса. Ако хората над 60 годишна възраст се ваксинират на 100 процента тогава ние няма да имаме тези проблеми, подчерта министърът на здравеопазването.

Тази година разходите за здравеопазване ще надхвърлят 7 млрд. лева, това е безпрецедентен разход. И при този разход не се вижда пропорционално повишаване на качеството на здравеопазването и на здравната система, тя трябва да бъде организирана по по-добър начин, а това означава реформи, категоричен бе Кацаров.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button