ЗДРАВЕ

Д-р Ваньо Везиров – Приключението медицина и свободните съчинения с 3D принтер

Заедно след полунощ с д-р Ваньо Везиров, лекар и визионер в областта на медицината, за когото тя не е просто суха теория, а място за безбройните му идеи как да помогне – на студенти, медици, пациенти. Той е създател на OS Implants и носител на награда „Иновации в медицината“, връчена му лично от посланика на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен в деня на неговото дипломиране.

След като основава две технологични компании по време на своето следване, пътят на д-р Везиров изглежда ясно предначертан. Това обаче се оказва измамно усещане, защото само след няколко месеца мечтите му се сгромолясват и на прага на своя нов път, той има в джоба си само добри идеи.

„Мит е, че идеите струват много. Всъщност извършването и реализирането на една идея е това, което има стойност на практика.“ Така д-р Везиров коментира перипетиите, през които му се налага да мине, преди да смени посоката на своите търсения в света на ЗD принтирането и иновациите.

Как едно пътуване и метаморфозата на личния му автомобил в кемпер променя живота на младия лекар? Защо и как новите технологии трябва да си пробият път в българското здравеопазване? 

За познанието, търсенето, творчеството и умението да бъдеш водач на самия себе си – чуйте в звуковия файл.

Снимки – Мартина Кръстева и личен фейсбук профил на д-р Ваньо Везиров БНР.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button