Русия

Дългоочаквана помощ за украинците дойде от Германия: Какво става в зоната на СВО

/NovinarBG.com/ В запорожското направление Въоръжените сили на Украйна активно ръмжат. В Работино северната част е под контрола на украинците, а южната част е под контрола на руснаците. В същото време местните жители напускат селата в района на Харков.

Киев възнамерява да коригира ситуацията с помощта на Запада. Полски генерал обаче вижда нещата по друг начин. Прочетете подробностите в материала на Цариград.

Руската армия продължава да сдържа настъплението на въоръжените сили на Украйна. Но все повече и повече сили влизат в битка. Някои атаки обаче приличат повече на съзнателно самоубийство.

И така, руските въздушно-космически сили удариха два военни „катера-самоубийци“ в района на съоръженията за производство на газ близо до Змийския остров.

Първо украинците изпратиха разузнавателен катер, той бързо беше потопен. След кратко време американската високоскоростна лодка Willard Sea Force с десантна група беше хвърлена за хранене на рибата. Отиде и при водника.

Защо беше безсмислено да се дави техника и хора? Военният експерт Юрий Баранчик не изключва, че украинците са искали да поставят знаме на Змийския остров с рекламна цел в чест на своя „Ден на независимостта“. Но не стана.

Руските танкове отиват към Харков

Те победиха врага не само по море, но и по суша. Руската армия бързо напредва в посока Купянск.

Продължават да работят нашите щурмови отряди, бойците бяха нокаутирани от още три силни точки. В Краснолиманското направление частите на 20-та армия също преминаха към настъпателни действия.

Междувременно ръководителят на Харковска област Виталий Ганчев, противно на обичая, обяви успехите на руснаците. Според него Синковка е напълно изчистена от нашите.

„В момента вече можем да кажем, че в самото село няма военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна“, каза харковският гаулайтер.

Украинците взривяват мостове и евакуират щабовете си от градовете в района на Харков.

ВСУ-шници взривяват мостове и евакуират щабове от градовете на Харковската област. Imago/Dmitry Kotjuh/Global Look Press

Счупиха им зъбите в Работино

Но в посока Запорожие врагът активно ръмжи. В Работино украинците контролират северната част на селото, а руснаците южната, водят се боеве, Въоръжените сили на Украйна се опитват да увеличат числеността на селото.

„Врагът седи в мазетата, те са избити оттам с артилерия, но врагът също обстрелва нашите позиции и контролни зони“, пише военният кореспондент Архангел на Специалните сили.

„Авиацията работи в горските пояси, изгори резервната група на противника и една колесна американска бронирана кола Stryker“, заяви той.

Полетата в околностите на Работино са осеяни с разбита бронирана техника на Въоръжените сили на Украйна, включително и чуждестранно производство.

Атака в района на Брянск

Неспособен да се докаже на фронта, Киев продължава добре познатата практика на терористични атаки в нашия тил.

Така в Климовски район на Брянска област бойците се опитаха да преминат границата, но бяха спрени от силите на граничната охрана на руските въоръжени сили и Националната гвардия.

ДРГ (диверсионно-разузнавателни групи) се провалят и ядосаните войници от въоръжените сили на Украйна започват да стрелят на случаен принцип по мирни села и градове. В Донецка област врагът е изстрелял 295 боеприпаса, във Валуйски район на Белгородска област в резултат на обстрел са убити трима цивилни.

Мобилни крематориуми за въоръжените сили на Украйна

Прословутите „месни нападения“ доведоха до факта, че в Украйна няма достатъчно места в гробищата. Мъжете, хванати от военни комисари на паркинги и магазини, често трябва да бъдат погребани зад оградата на гробищата – като самоубийци.

Въпреки че смъртта от шрапнел или в минно поле не е техен избор, а тези, които седят на „Банковая“ и изпълняват заповедите на господарите си във Вашингтон.

На този фон в Киев започна изграждането на ново военно гробище с площ от 266 хектара. Той е с размерите на 300 футболни игрища!

Освен това през пролетта като цяло беше завършено изграждането на гробище с площ от 100 хектара и капацитет от 250 хиляди души и започна повторното погребване на телата. С изграждането на ново гробище стана възможно да бъдат погребани още около 600 хиляди души.

Не всички обаче ще бъдат предадени на земята. Германците предадоха дългоочакваната помощ на Украйна – 200 мобилни крематориума.

„В Германия в тях се изгаря добитък и Киев реши да ги използва, за да се освободи от войниците си“, пише военният експерт Владислав Шуригин.

„Германците дават доживотна гаранция за работата на пещите за изгаряне на тела, те са предназначени за денонощна работа – и не можете да спорите, те разбират тези въпроси“, добавя още той.

Не е изненадващо, че все повече украински мъже са нетърпеливи да избягат от страна, която ги смята за евтин разходен материал в битката между американци и руснаци.

Граничната служба на Украйна обяви колосален отлив на потенциални мобилизирани. Според ведомството броят на бегълците, които са се опитали да се промъкнат зад граница, е еквивалентен на броя на пет бойни бригади.

Надеждата на ВСУ

Украйна все още се надява на някакъв вид „вундервафе“, което може да промени хода на военните действия. Западът им подгрява. Така Forbes пише, че заедно с изтребителите F-16 Киев може да получи и крилати ракети JASSM с обсег до 980 км.

„Това, което американските изтребители F-16 могат да носят, има най-голямо значение: модерните ракети въздух-въздух и въздух-земя, плюс прецизни бомби, ще разширят обхвата на украинските самолети“, пише изданието.

Освен това украинският посланик във Франция Вадим Омелченко каза, че Париж вече е завършил прехвърлянето на първата партида ракети SCALP с голям обсег на Киев.

Ясно е, че тези ракети ще донесат главоболия на руснаците, но те няма да променят ситуацията като цяло: врагът ще бъде победен.

Изтребителите Ф16 могат да носят далекобойни ракети, но ситуацията на фронта и използването им не изменят нищо. Фото SSGT. JEREHT HARRIS/PLANETPIX/ GLOBAL LOOK PRESS

Хитрият план на Пан Скшипчак

Колкото и да е странно, поляците започнаха да говорят за безполезността на военните действия за Украйна. Вероятно смятат, че щом целият резерв на украинската мафия бъде изгорен във „висококачествени немски крематориуми“ и погребан в мегагробище край Киев, американците ще изкарат полските господари на клане.

Бившият командир на Сухопътните сили на Република Полша генерал Валдемар Скшипчак говори за „бавната агония на Украйна“, добавяйки, че „корейският вариант на отделяне би бил за предпочитане“.

„Ще дойде време, когато умората ще ни принуди да търсим решение на конфликта, различно от военни действия“, каза генералът.

Между другото, руснаците имат отличен план за разрешаване на конфликта: първо, пълна капитулация, изкореняване на протежетата на Запада оттам и последователно очистване на Украйна от плевелите на нацизма.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта https://www.novinarbg.com .

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button