ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Денков попари ГЕРБ със сензационни разкрития за състава на кабинета на ПП-ДБ

В кабинета, предложен с втория мандат, няма да има партийни фигури от ГЕРБ, но е възможно да има експерти, предложени от най-голямата парламентарно представена партия. Това стана ясно от думите на Николай Денков, номиниран за премиер от ПП-ДБ в готвения кабинет с министър-председател на ротация.

Близо три часа представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обсъждаха в кабинета на председателя на парламента състав и структура на кабинет, както и гаранции за администрацията след изтеклия запис от заседанието на „Продължаваме промяната“ (ПП).

Сред участниците в началото на разговора са били и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев.

„Разговорите започнаха и продължават. Когато има резултат, ще ви дадем информация.

Температурата на преговорите е на 0 и на 100 градуса. Продължаваме да работим, има работа, дайте ни малко време.

Има два елемента – да гарантираме, че няма да има проблеми с администрацията, така че подготвяме съответния документ, който да даде спокойствие на всички, които са се притеснили.

Обсъждаме и състава. Министри от ГЕРБ няма да има. Това, което има е състав, от който тръгнахме, гледаме дали може да има по-добри експерти.

Експерти приемаме отвсякъде като предложения и вие може да ни предложите. Въпросът е кои са най-добрите за конкретната позиция“, посочи Николай Денков.

припомня, че във вторник – да преосмислят състава на кабинета и принципите си. До блокирането на преговорния процес се стигна след публикувания запис от заседанието на Националния съвет на „Продължаваме промяната“.

Междувременно президентът връчи втория мандат за съставяне на правителство на акад. Николай Денков от ПП-ДБ с призива да не го изпълнява.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Още новини

Back to top button