ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Денков с голяма новина за Шенген!

„Точно преди половин година поехме управлението със съзнанието, че ще се грижим да хората и бизнеса. Освен срещу часовника се изправяме срещу яростни политически атаки, дезинформация.

Бяхме сигурни, че подкрепата е несигурна, но показахме, че сме екип, който маже да се съсредоточи върху реалните проблеми“, заяви преди днешното заседание на Министерския съвет премиерът Николай Денков.

По думите му първата задача е била борбата с инфлацията.

„Подкрепихме покупателните способности. Инфлацията падна на нивата отпреди войната – 5,8% е при 6 миналият октомври и е най-ниската от 2 години насам. Гарантирахме мерки, които гарантират ниски цени на продуктите от първа необходимост. Обещахме българите да се хранят с повече евтина и качествена храна“, каза Николай Денков.

Премиерът подчерта, че Коледа 2023 ще е по-добра от тази през 2022 година. „Цените на стоките са по-добри от миналата година“, подчерта Денков.

Той подчерта, че е започнала и реформата в правосъдието.

„Европа премахна специалния мониторинг и признава, че имаме аргументи да бъдем приети в Шенген. Нидерландия и Австрия го разбират. Въведохме мащабна децентрализация за общините. Ще получат 1 млрд. лв. през 2024, не по партиен принцип, а където има реални нужди. През януари очакваме хеликоптери, а през декември нови линейки. Дадохме началото на 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“, добави Николай Денков.

Още новини

Back to top button