ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Денков с първи думи за кървавия ужас с 15-г. Филип, закани се да…

Аз многократно съм казвал, че подкрепям 24 май да бъде национален празник, защото това е символът, който ни води към бъдещето. Задължение на правителството е да изпълнява управленската си програма.

Това заяви пред журналисти премиерът Николай Денков, който е на посещение в Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

 

„Още един път ще повторя – аз не търся война с никого. Напротив, на нас ни трябва спокойствие в политическия смисъл на думата, за да можем да си изпълним програмата и хората да започнат да живеят по-добре“, бе категоричен той.

„Какво може да се направи по пътищата, как да намалим злоупотребата с алкохол и дрогираните шофьори по пътищата. Ето, това са проблемите, с които трябва да се занимава правителството.

Дали да има референдум за национален празник трябва да бъде политическа дискусия, която да се проведе в Народното събрание, там е мястото ѝ. България има шанс за успех, не бива да се взираме непрекъснато в миналото, а да стъпим здраво на основата, която е поставило миналото, да погледнем в бъдещето и да види какво ще ни направи успешна нация“, коментира още премиерът.

Малко по-късно Николай Денков ще вземе участие и на Официалното откриване на „Алея на книгата“ в парка на Националния дворец на културата – Литературен кът.

Още новини

Back to top button