Криминални Новини

Десетокласник е в болница след побой в училище в Брусарци

Бой между ученици в Брусарци изпрати момче в 10-и клас в болница. Две момчета от девети клас се нахвърлили с юмруци върху по-голямото момчe, съобщава NOVA. Учител ги е разтървал, но битият е настанен в монтанската болница, разказва баща му Велко Пелин пред телевизията.

Случаят е от миналата седмица. Побоят станал минути преди началото на седмия час в средно училище „Христо Ботев“ в монтанския град. Момчето бързало да излезе на двора за час на класа, като на вратата се сблъскало с момче от девети клас. Ударил неволно с раницата по-малкото момче, десетокласникът е бил нагрубен в отговор. Последвала размяна на реплики, след което деветокласникът догонил на двора другото момче и започнал да му удря шамари, разказва директорът на СУ „Христо Ботев“ в Брусарци Асен Арсенов. Нападнатият отвърнал със силен удар и на помощ се включил съученик на деветокласника.

Учител разтървавал биещите се, а самият случай е заснет от видеокамера в училището. Записите са предадени на полицията.

„Като го взех ми разказа, че двамата са му нанесли побой, според него без без да има никаква вина. На едното от виновните момчета не му е за първи път, но явно никой не е подавал сигнал“, коментира бащата Велко Пелин.

Нахвърлилото се на бой момче преди време е било наказвано със забележка за лошо поведение. Предстои да бъде решено дали той и съученикът му ще бъдат наказани. Възможните наказания за побоя през тази седмица са предупреждение за преместване в друго училище или директно преместване, обяснява директорът Асен Арсенов.

Десетокласникът е настанен в болница с мозъчно сътресение. Баща му ще си търси правата си в съда.

Още новини

Back to top button