Микроблейдинг
ОЩЕ НОВИНИ

Деси Цонева разплака България с този спомен за баба си, Анахид Тачева

На 18 ноември, изгубихме една от емблемите на телевизиятау нас – красивата Анахид Тачева . Легендарната водеща си отиде далеч от родината, покосена от тежка деменция.

Реакциите в социалните мрежи бяха мигновени, от популярни и непопулярни българи, но това, което направи внучката на звездата – Деси Цонева , разплака всички.

Журналистката засега не описва болката от загубата на баба си в дълъг пост, но показа нейна снимка от по-младия й период , която предизвика много емоционални реакции сред последователите й.

„Вече си звездичка“, пише журналистката под кадъра с младата Анахид Тачева, която бе едно от най-красивите лица от екрана, любимка от Първа програма на националната телевизия от 1962 година нататък.

Приятели, колеги и близки на Анахид Тачева ще могат да си вземат последно сбогува с нея в сряда от 14:30 часа в църквата Свети Седмочисленици в столицата.

Поклонението ще е на 23 ноември в софийската черква “Свети Седмочисленици”

Месец и три дни, след като навърши 82 години, Анахид Тачева си отиде завинаги.

Легендарната тв говорителка угасна на 18 ноември далече от родината си от тежка деменция. Накрая тя не е познавала нито приятелите си, нито дори близките и роднините си. Така посрещна и рождения си ден на 15 октомври, без да си спомни хубавите дни и хората, съпътствали я в живота ѝ.

Поклонението ѝ ще бъде в сряда, 23 ноември, в софийската черква “Свети Седмочисленици”, защото трябва да бъде докарана до София. Така малката ѝ дъщеря, която носи нейното име – Анахид, е обяснила на всичките ѝ роднини. Обадила се е и на сестрата на майка си – Лина, която живее в Италия от 17-годишна. Тогава, още непълнолетна, 69-годишната днес жена се омъжва за италианец и заминава с него за родината му.

Ани, както всички наричат дъщерята на тв говорителката, е уведомила и брата на майка си. Той е средното от трите деца в семейството и живее в САЩ, където и Тачева прекарва последните години от живота си.

Дъщеря ѝ заедно с внука на Тачева – Димитър Цонев-младши, който носи името на баща си – популярния и обичан тв водещ, са неотлъчно до красивата говорителка през последните месеци заради бързо прогресиращата ѝ деменция.

Още новини

Back to top button