ПОСЛЕДНИ

Десни зоват Кирил: Връщай мандата, не правете фатална грешка!

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Докато Румен Радев чака нетърпеливо Кирил Петков да хвърли оставка и да вземе първия мандат в парламентарната рулетка, хора от десните редици отправят настоятелни призиви към премиера в оставка да върне „офертата“ и начисто да тръгва към нови избори.

„Не взимайте, или върнете мандата на президента. Това ще е огромна грешка. Ще пострадате.”, апелират фенове на десницата и „Промяната”. В същото време коалиционният партньор ДБ предпочита да се изпробват всички варианти, за да остане вече Тройната коалиция на власт, с мотив, че предсрочните избори са катастрофа.

Снощи, след като вотът на недоверие събори кабинета, Петков свика спешно министри и депутати, а късно вечерта споделиха решението си – взимат първия мандат и предлагат същия кабинет, за да успеят да управляват с този парламент.

В същото време, мнозина, минали през перипетиите на властта, предупреждават ПП, че ще направят фатална грешка, която може да изсмуче енергията им в порочния кръг, в който се върти 47-то Народно събрание. Според противниците на първия мандат, Петков няма как да работи нормално без мнозинство в парламент, в който не може да вземе нито едно решение. Десни припомниха на премиера вчерашния ден, в който опозицията бойкотира заседанието на парламента и показа на ПП, че държат всички карти и могат да ги разиграват както решат.

Директен и ясен апел отправи и бившият седесар и екскмет на Дупница Панчо Панайотов, който се обърна към Кирил Петков в социалните мрежи с пресен съвет: Връщаш мандата и на избори, съветва врелият и кипял в политически битки доктор.

„Всичко е ясно. Кирчо ревизирай си мнението, че получил новия мандат ще водиш разговори да привличаш депутати за подкрепа, разчитайки на съвест и морал.

Кирчо, няма такива. Подобни разговори ще бъдат търговия. И ще пострадаш. Репутационно. Връщаш мандата и на избори. Съсредоточете се върху изборите. Да получите възможно най- много гласове.

Готов съм да ви помогна. Активно. Силно. За повече гласове. Дано четете.”, написа Панайотов.

Коментари

Коментара

loading…

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button