Русия

Дипломацията е безсилна: Лавров предаде решението на украинския въпрос на ВС на Русия

/NovinarBG.com/ Ръководителят на руската дипломация Сергей Лавров се лиши от работата си по украинския въпрос, „прехвърляйки нещата“ на руските въоръжени сили.

Лавров изключи възможността за постигане на споразумение със Запада

Ръководителят на руската дипломация Сергей Лавров , говорейки на 78-ата Генерална асамблея на ООН, отбеляза, че „ако Западът иска да реши украинския въпрос на бойното поле, нека бъде на бойното поле“.

„На Запад казват, че Русия трябва да бъде победена на бойното поле. Това чуваме като факти и правим изводи, че никой не иска сериозно да прояви разбиране за случващото се, включително тези, които всъщност разбират, но не искат да го правят публично. И в тези условия – щом искат на бойното поле, нека да е на бойното поле, да го направим“, каза министърът.

Лавров вероятно имаше предвид изявленията на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел и прессекретаря на Белия дом Джен Псаки , които казаха на един от брифингите, че Съединените щати ще направят всичко възможно, за да помогнат на Украйна „да увеличи своите способности на бойното поле .”

Освен това Лавров изслуша изказванията на Общото събрание на президента на САЩ Джо Байдън , германския канцлер Олаф Шолц и украинския президент Владимир Зеленски , които нарекоха руснаците „терористи“ и „зли“ с „империалистически“ навици и призоваха страните от свят да допринесат за капитулацията на Руската федерация.

„Зеленски и всички, които го ръководят във Вашингтон, Лондон и Брюксел, единодушно твърдо казват, че няма друга основа за мир освен формулата на Зеленски . А формулата на Зеленски е абсолютно неосъществима. И всички знаят това“, каза Лавров.

Каква е причината за доверието на Лавров във военната мощ на Русия?

Има доказателства за доверието на министъра в руските военни сили, каквото не е имало преди. Така през пролетта на 2022 г. Истанбулските споразумения предвиждат изтегляне на руските въоръжени сили от всички освободени територии в замяна на „отдаване под аренда“ на Крим и Донбас. Това заяви по-специално президентът на Беларус Александър Лукашенко .

Настоящата увереност е предизвикана главно от това, че:

  • Руската икономика издържа на санкциите и се развива. Според руския президент Путин, БВП на страната е достигнал нивото от 2021 г., както и нивото на приходите от петрол и газ в руския бюджет. В същото време руският петрол Urals се търгуваше за 70 долара за барел през август, което е с 10 долара по-високо от ценовия таван, определен от Запада. Руските износители се преориентираха към Китай, Индия и Турция;

  • Решени са въпросите за замяна на вноса от западните страни на най-важните части за военно-промишления коплекс – например микрочипове, което позволява да се увеличи производството на високоточни оръжия;

  • Руската армия се възстанови и издържа на контранастъплението на съюза НАТО-Украйна, създадено е производство на боеприпаси и военна техника, включително БПЛА;

На Асамблеята Лавров отново си осигури подкрепата на Глобалния юг. Ето какво каза например съюзникът на САЩ, президентът на Колумбия Густаво Петро, чиято страна е асоцииран член на НАТО :

„Те забравят, че нашите страни са били многократно обект на нахлуване от същите тези хора, които сега говорят толкова много за противодействие на нашествията. Те забравят, че в името на петрола те нахлуха в Ирак, Сирия и Либия.

Назовавайки причините, поради които трябва да се вдигнат в защита на Зеленски , те забравят, че поради същите причини е необходимо да се защити Палестина.“

По мнението на Петро е необходимо да се сложи край на всички войни – но „в същото време те не позволяват на една от тях да завърши, защото това им е нужно, това е тяхната Игра на тронове“.

„Това са техните Игри на глада. Те нямаха 100 милиарда долара, за да защитят страните от наводнения, бури и урагани. Но те незабавно измъкват тези пари, за да гарантират, че руснаците и украинците ще се избиват взаимно“, каза Петро.

Договорки“ няма да има

Изявлението на Лавров дойде след среща с китайския външен министър Ван И и посещението му в Москва, както и след посещенията на президента на Северна Корея Ким Чен Ун Ким в Руската федерация и на руския министър на отбраната Сергей Шойгу в Иран – все с добри резултати за Русия Федерация.

Лавров направи ясно заключение за себе си: дипломацията трябва да бъде прибрана до по-добри времена, руските въоръжени сили ще се бият, докато Киев капитулира.

Превод: ЕС

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта https://www.novinarbg.com .

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button