Русия

Днес се проведе десетата среща на механизма за диалог между управляващите партии на Русия и Китай

/NovinarBG.com/ На 20 ноември се проведе онлайн десетата среща на механизма за диалог между управляващите партии на Китай и Русия. Генералният секретар на ЦК на ККП и председател на КНР Си Дзинпин и руският президент Владимир Путин изпратиха поздравителни послания до срещата.

В своето писмо Си Дзинпин заявява, че следващата година се навършват 75 от установяването на дипломатическите отношения между Китай и Русия, и Пекин е готов да върви, заедно с Москва, в крак с времето, развивайки добросъседството, приятелството, всестранната стратегическа координация и взаимноизгодно сътрудничество.

Обменът и сътрудничеството между ККП и „Единна Русия“ са важна част от съдържанието на днешните китайско-руски отношения. Надявам се двете партии да изпълнят своята отговорност, да обогатяват смисъла на междудържавния обмен и създават нови възможности за сътрудничество, да стимулират непрекъснатото развитие на двустранните връзки, да защитят международната справедливост и да допринесат за изграждането на общността на споделена съдба, пише още Си Дзинпин.

В поздравителното писмо на Путин се посочва, че всестранното стратегическо партньорство между Китай и Русия е на най-високо ниво в историята. Партия „Единна Русия“ и ККП провеждат конструктивен обмен на високо ниво и стимулират бързото развитие на сътрудничеството в различни области, казва Путин, като изразява увереност, че срещата ще съдейства за задълбочаване на ефективното сътрудничество между Китай и Русия.

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button