Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Днешните български евроатлантици щяха да бъдат най-преданите привърженици на нацизма и фашизма

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Слушам разни развълнувани евроатлантици да призовават за „единство на Запада срещу руската агресия“, за „победа на цивилизацията над азиатщината“, за „защита на европейските ценности срещу руския деспотизъм“….

И докато слушам, се сещам, че тези неща са ми познати. Ама не отпреди няколко години. Тези неща или почти същите са се скандирали през 30-те и първата половина на 40-те години на миналия век.

Тогава отново е имало „обединена Европа“, която е трябвало „да спаси културата от руското варварство“. Само че тогава тази Европа е била обединена от…Адолф Хитлер.

На 22 юни 1941 г. в СССР нахлуват не само войските на Вермахта. Редом с тях се сражават представители на почти всчики европейски държави. Една Румъния, например, изпраща над 200 000 войници на Източни фронт. Много други държави също пращат. И тогава в България се е говорело как „Русия трябва да бъде смазана, за да възтържествува цивилизацията“. Това е било тогавашното проевропейско политкоректно говорене. Точно както е и сега.

Абсолютно съм сигурен, че ако днещните български евроатлантици бяха политически активни през описвания период, щяха да бъдат най-преданите привърженици на нацизма и фашизма.

Тези хора са винаги със силните на деня – без значение дали силните са нацисти, комунисти или либерали.

  Автор: Петър Волгин, фейсбук

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button