ОБЩЕСТВО

Доживотен затвор за пастрокa, удушил бременната си щерка

Окръжният съд в Ямбол, постанови доживотна присъда за 45-годишният Йовчо Стоянов, убил 17-годишната си доведена дъщеря и хвърлил трупа и в кладенец, писа „Галерия“.

 Момичето било бременно в третия месец с близнаци и се стягало да сключи брак с приятеля си буквално след дни. Пастрокът й обаче не могъл да преживее това, защото отдавна имал сексуални мераци към Мария Христова, а тя се дърпала. Той решил каквото и да става, поне веднъж да бъде негова. Издебнал когато майката Тодорка заминала за Русе, за да помага на оперираната жена на брат си и отново пробвал да стане любовник на момичето. Преди това изпратил синовете си, 19-годишния Стоян и 12-годишния Петър да изведат семейното стадо с овце на паша в полето.

На 12 август 2021 г. Мария тръгва за Ямбол и повече никой от най-близките ѝ хора не я вижда жива. В автобуса пътува с приятел на годеника си Янчо, изглежда спокойна и даже се шегува. Връща се в село Недялско след няколко часа и се прибира вкъщи, където е само вторият ѝ баща Йовчо. Приятелят ѝ е на работа, майка и е заминала за Русе да помага на братовата си жена след тежка операция.

Така 17-годишното момиче изчезва. Разтревоженият Янчо подава в полицията сигнал, че бременната му годеница Мария е изчезнала. В дома ѝ той открива чантата с мобилния ѝ телефон и пари, които стоят недокоснати. Младият мъж забелязва, че стаята на Мария е разхвърляна, спалнята е счупена, а по лицето ѝ ръцете на пастрока ѝ има пресни следи от одрасквания с нокти. Тогава обаче не обръща особено внимание.

Трупът на момичето е намерен в изоставен кладенец в края на селото.

Във фаталния ден Йовчо изпратил синовете си, 19-годишният Стоян и 12-годишният Петър да изведат семейното стадо с овце на паша в полето и останал сам вкъщи. “Познавах Йовчо от години, никога не сме се спречквали, той беше общо взето мълчалив човек, не съм го виждал пиян, освен да пасе овцете ходеше да помага за да изкарват някой лев допълнително. Чувал съм да разказват, че уж посягал на Мария, но тя нищо не ми е споделяла…”, разказва Янчо. Хора от селото обаче са категорични, че вторият баща на Мария имал сексуални мераци към момичето и това не било тайна за никого. Някои си припомнили, че са го виждали да опипа гърдите ѝ, въпреки, че девойката израснало от малка с Йовчо и го считала за свой баща.

Мнозина смятат, че пастрокът не е могъл да преживее факта, че Мария била бременна в третия месец, при това с близнаци и се е канела скоро да мине под венчило. “Възнамерявахме да подпишем в гражданското с Мария в събота, на 28 август, а сватбата да бъде през септември. В Ямбол на 12 август тя отиде за контролен преглед при д-р Кети Паскалева, тогава си е направила и последното си селфи на автогарата, усмихната, щастлива, бъдеща майка, нищо не показва, че часове по-късно вече няма да е сред живите!”, говори през сълзи 20-годишният ѝ приятел.

Снимка на годениците Мария и Янчо от общия им профил във фейсбук

Мария само за една-две години се превърнала от дете в чернокоса красавица. Ходела редовно на училище в Ямбол. Влюбила в две-три години по-големия Янчо и двамата се сгодили. Уж го направили тайно под претекст, че празнуват рождения ѝ ден в края на април 2021 г., но нямало човек в селото, в което живеят около 150 души, да не знае за двамата влюбени.

Знаели и семейството му, и майката на Мария – Тодорка, която приела с радост годежа. В социалната мрежа Мария и Янчо си направили общ профил, направили си еднакви татуировки като свидетелство за любовта си. Дошъл и денят, в който се разбрало, че току-що навършилата 17 години Мария е бременна с близнаци. Още на първия преглед гинеколожката установила, че единият плод е увреден и че най-вероятно ще се наложи преждевременното му отстраняване, но я успокоила че няма да има сериозен проблем.

Полицията задържа пастрока Йовчо ден, след като е открито тялото на Мария. На 20 август жертвата е погребана, а майка спешно отново заминава за Русе. Според криминалисти, разследвали зверското престъпление, мотивът за убийството е ревност. Йовчо заживял с майката Тодорка, когато Мария била една 2-годишна, но след като момичето започнало да става девойка, той започнал да я харесва като мъж. Момичето се радвало, че ще се махне от него и ще има деца от любимия си Янчо. Най-вероятно за пастрока ѝ това била непоносима гледка. В спалнята ѝ са намерени следи от него, жертвата се е съпротивлява до последно, преди да бъде удушена. Експертиза е доказала, че Йовчо така е не е могъл да осъществи мераците си, дори насила.

“Този човек трябва да остане до гроб в затвора, знаем че няма смъртно наказание, но такъв изверг не трябва да вижда слънцето на свобода! Сега може и да отрича, но все един ден ще го застигне възмездието!”, не крие чувствата си към жестокия убиец Янчо, който смята, че животът му е разбит.

И досега твърди, че е невинен

Напъхал бельото в устата на жертвата, за да не вика

До деня на жестокото убийство Йовчо Стоянов не е има криминални прояви, но експерти за установили, че убийството е било извършено с изключителна жестокост. Мария е била удушена, в устата ѝ убиецът напъхал бельото ѝ, преди да я сложи в чаршаф, взет от дома им, и да хвърли тялото в пресъхналия геран. Пред магистратите Стоянов подчерта, че е считал момичето за много близко, което изключвало възможността да го убие. В съдебната зала са разпитани 16 свидетели, които са посочили, че след като момичето е изчезнало, пастрокът станал изключително нервен и притеснен. Трима от тях са заявили, че Мария се опасявала от доведения си баща заради постоянните му мераци и намеци за секс с нея. Те обяснили още по време на разследването, че момичето се е оплаквало от агресивното поведение и заплахите на доведения си баща.

Статията Доживотен затвор за пастрокa, удушил бременната си щерка е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button