Микроблейдинг
Русия

„Дръжте се прилично. Ще се върнем – ще проверим“ – скритото значение на съобщението на нашите танкисти от специалните сили до ВСУ в Херсон

/NovinarBG.com/ Каквото и да говорят украинските пропагандисти и диванни анализатори, изтеглянето на руските войски от Херсон няма нищо общо с поражение или „бягство“. И основната битка за този град тепърва ще предстои.

Във всеки случай нашите бойци са абсолютно сигурни в това – единствените, които познават ситуацията отвътре и на които всички ние трябва да вярваме.

И те напуснаха Херсон спокойно, осъзнавайки, че е необходимо. Правда Ru писа за това по-рано, цитирайки думите на войник от специалните части.

Отиваме на почивка“

Нов щрих към картината на изтеглянето на руските войски от Херсон добави Владимир Рогов , член на Главния съвет на държавната администрация на Запорожие . В канала си в Telegram той публикува снимка на „подробните инструкции“, оставени от танкистите от специалните части за войниците от Въоръжените сили на Украйна.

Съдейки по снимката, на вратата на апартамент или стая е написана учтиво съставена „бележка-инструкция“.

Танкистите от специалните сили на руските въоръжени сили иронично молят укробоевиците да се държат прилично:

Не гризете мебели!

На пода да не се сере!

Не се закачайте и не притеснявайте минувачите!

Не лайте през нощта!

Оставете ( след себе си ) ред и чистота и окачете портрет на Путин във всяка стая.

„Ще дойдем и ще проверим“, обещаха момчетата от танковия спецназ.

Анализатори: напускането на Херсон е брилянтно военно решение

Подготвяйки се за битката за Херсон ( трябваше да предопредели съдбата на цялата СВО), въоръжените сили на Украйна прехвърлиха там всичко, което можеха. Излагайки на риск тила по цялата фронтова линия, Киев събра тук ударна сила от около 60 хиляди .

Но битката не се състоя. И сега Украйна и нейните съюзници демонстративно празнуват „перемогата“, публикувайки фотографии:

  • на улиците, над които се веят украински знамена,

  • на хора, уж радостно посрещащи въоръжените сили на Украйна ( е, не е тайна фактът, че известен процент „чакащи ВСУ“ имаше през цялото време сред местните жители,),

  • в медиите се публикуват радостни речи на властите, военни лидери и анализатори от всякакъв вид и калибър

И всичко това върви строго според изискванията на наръчниците – показно и максимално шумно.

Доколко може да се вярва

Виж, с вярата нещата са доста по-сложни. Както разказа киевският политолог Алексей Нечаев пред вестник „Взгляд“ , всъщност всичко не е толкова розово за Киев, колкото би искал. Цялата информационна компания е изградена по проста рецепта, изпробвана многократно:

Украинското разузнаване предварително чрез месинджърите се договаря с местни активисти на прозападните партии и националистите, които са останали в окупираните от Русия населени места – тези, които са работили като информатори за СБУ и Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна през всичките месеци на СВО. – за необходимостта от красива подготовка за пристигането на въоръжените сили на Украйна И когато украинската армия успее да отблъсне град ( или село, няма значение ), въоръжените сили на Украйна влизат в него без бой, наричайки такъв процес „освобождение“ и придружавайки го с подходящ медиен фон“, каза Нечаев.

Каквото всъщност и виждаме сега в Херсон.

Какво става наистина?

Все повече анализатори ( включително и западни ) са склонни да смятат, че истинската генерална битка ще се проведе на съвсем друго място. И че руското командване изобщо не е планирало да го „даде“ именно край Херсон .

Чиста аритметика

Въоръжените сили на Украйна сформираха около 60-хилядна групировка в Херсонското направление.

Около 30 хиляди руски войници е имало „на десния бряг на Днепър“ (това е по данни на Министерството на отбраната).

Силите явно са неравностойни. И нашето командване не бързаше да намали численото предимство на украинците, въпреки че това можеше да стане за сметка на, например, новомобилизираните.

Защо не го направиха? Вероятно, за да не се излагат на риск районите в направленията Николаев, Одеса, Харков, Кривой Рог, Днепропетровск и Киев.

Чиста логика

Командващият СВО може да прехвърли близо до Херсон, например, части, разположени в Запорожкото направление. Там, по сведения на Министерството на отбраната, също има около 30 хиляди бойци. Но тогава Запорожие ще остане напълно незащитено, „голо“.

Суровикин може да укрепи групировката край Херсон с мобилизираните войници. Но те още не са готови. И загубите ще бъдат огромни. За какво? В името на „генерална битка“ с илюзорен резултат? Така че Русия не е Украйна – ние пазим, защитаваме хората си.

Единствено логичното решение

Ако не можете да повлияете на ситуацията, променете я сами – правило, което работи на 100%. И след него ( изглежда, че точно това се е случило ) руското командване „пренася“ мястото на „генералната битка“.

Анализаторите ( поне на Запад ) са склонни да смятат, че решаващата битка ще бъде в Запорожие:

Руското командване получи възможност да усили групировката си там за сметка на 30-те хиляди войници „от Херсонския плацдарм“, тъй като въоръжените сили на Украйна физически няма да могат да преминат Днепър и да атакуват левия му бряг. Е, освен ако, разбира се, не им дадат „лекарства“, които премахват страха от артилерия и самолети, които ще ги „заровят“ в реката.

Оказва се, че можем ( съвсем спокойно ) да съберем до 60 000 бойци в Запорожие, без да разкриваме тила и други важни зони.

А в Украйна 60 хиляди, събрани от всички фронтове, седят край Херсон. Да, командването ще ги премести в посока Запорожие. Но силите вече ще бъдат равни. Във всеки случай количествено. В същото време Русия (за разлика от противника) е запазила всички резерви, които при необходимост да осигурят числено превъзходство.

Превод: ЕС

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button