Криминални Новини

Дюнерджията и фризьорките от голямата наркосхема с хероин, се сдобиха с присъди

Върховният касационен съд остави в сила решението на Апелативен съд-Пловдив за наказанията на собственика на заведение за бързо хранене Ибрахим Йозил, заловен по време на наркосделка с 2650 грама хероин в Пловдив. Турският гражданин, който имал шестмесечна виза за пребиваване в България, е признат за виновен в това, че на 19 август 2019 г. е държал с цел разпространение хероин на стойност от 23 193 лева.

Припомняме, че Йозил и две жени – фризьорките Елена Тодорова (37 г.) и Селвет Хюсеин (24 г.) бяха задържаните при спецакция на пловдивската полиция в Столипиново. У 48-годишния мъж органите на реда откриха огромни количества хероин и по-малко от половин грам кокаин. Заедно с двете фризьорки са разпределяли наркотика и са го пласирали в малки количества, пише TrafficNews.

Йозил е направил опит да разпространи наркотични вещества на фризьорките, като деянието в останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини, посочват от съда. За това той е осъден на три години лишаване от свобода и глоба в размер на 7 000 лева.

Съучастничките му Елена Тодорова и Селвет Хюсеин са признати за виновни, като всяка от тях е получила условна присъда от 2 години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок и глоба от по 5 000 лева.

Припомняме, че в наркосхемата имало и още един съучастник. Тайникът на дрогата бил посочен от 63-годишен мъж от Габрово, който бил комбина с 48-годишния турски гражданин. Наркотиците от разработения им канал се пласирали основно в пловдивското гето Столипиново. По време на акцията на МВР, габровецът бил хванат пред къщата си, а в колата бил намерен още един пакет с 1 килограм кокаин.

Габровецът е признат за виновен, в това, че в периода от 19 до 22 август 2019г. е държал с цел разпространение и разпространил високорискови наркотични вещества в особено големи размери. У него са намерени хероин с общо нето тегло от 4567 грама на обща стойност 388 681 лева и кокаин с общо нето тегло 983 грама на стойност от 78 640 лева. Той е осъден на осем години лишаване от свобода и глоба в размер на 40 000 лева.

След получен сигнал през лятото на 2019 г. полицията започва да следи двете фризьорки, които разпространявали хероин на местните дилъри в Столипиново. Те си комуникирали по телефона с неустановено лице да ги снабди с наркотик. Практиката на двете жени била първо да вземат хероина и след като пласират част от него да се издължат на човека, който ги снабдява.

През август 2019 г. в България влязъл Йозил и се свързал по телефона с момичетата. Пристигнал в Пловдив, настанил се на квартира със семейството си. На следващия ден отишъл на гости на четвъртия подсъдим по делото И. В. в габровското село Гергини. На тръгване домакинът дал два пакета на гостенина. В единият имало хероин, а в другия кокаин за почерпка. Турчинът си уговорил среща с фризьорките. На 19.08.2019г. той е арестуван пред фризьорския салон. Задържани са и двете фризьорки. По-късно в село Гергини, в дома му, е арестуван и И. В., а от двора е изкопан, укрит в пакети, хероин с общо тегло 4.5 килограма. От автомобила му е иззет близо килограм кокаин.

Присъдите и на четиримата са окончателни и не подлежат на обжалване.

Още новини

Back to top button