Русия

Джон Болтън търси недоволни в руските правителствени и военни среди …и призовава за мобилизация на руснаците по американски

/NovinarBG.com/ Напоследък западни политици и пенсионери се надпреварват да предлагат различни рецепти за отслабване на Москва и демотивиране на населението, което подкрепя правителството. В стремежа си да укрепи морално избягалата в чужбина опозиция и недоволните, останали в Русия и да породи съмнения сред онези, които смятат независимата външнополитическа линия на страната за правилна, на Запад непрекъснато се раждат нови идеи и предложения.

Бившият сътрудник на Доналд Тръмп по националната сигурност и бивш постоянен представител на САЩ в ООН Джон Болтън, който публикува статия с провокативно заглавие „Путин трябва да си отиде: Време е за смяна на режима“, не устоя и той да предложи своите идеи.

Болтън е ярък представител на американските ястреби-русофоби. Недоброжелателите приписват на заслугите му тясното му участие в президентските избори в САЩ, в които се състезаваха Джордж У. Буш-младши и Ал Гор: Болтън, участващ в повторното преброяване, значително помогна на Буш да спечели тогава. След това той не беше забравен.

Болтън изхожда от факта, че няма да бъде възможно да се смекчи геополитическата конфронтация с Русия. В статията той прогнозира смяна на властта в Руската федерация. За целта в руските правителствени и военни кръгове трябва да се търсят недоволните от сегашния политически курс.

Болтън препоръчва да се наблегне на финансовата подкрепа за неправителствени организации в Русия, които биха могли да помогнат на опозицията да вербува поддръжници и да извършва подривна дейност.

Смяната на властта в разсъжденията на Болтън е първата, но не крайната цел, а по-скоро средство за нейното постигане. По-нататък трябва да последва включването на Русия в НАТО и това вече ще бъде съвсем друга Русия. И тогава финалът: настъпление на единен западно-руски фронт срещу Китай…

Прави впечатление, че още през 2015 г. Болтън завоалирано написа , че украинците трябва да се пожертват, като започнат война с Русия, за да могат американците да подобрят своите дела в икономиката и във външната политика. По думите на Болтън, конфронтацията с Русия в Европа би донесла на САЩ значителна геополитическа печалба в Близкия изток.

Забележителната политическа кариера на Болтън бе белязана от службата му като заместник-държавен секретар. Този политик не се страхуваше да поеме отговорност, той старателно коригира докладите на разузнаването, преди да ги представи на президента. Фейкове, лъжи, откровени фалшификати – използвани са всякакви средства. Болтън е смятан за основен идеолог и организатор на атаката срещу Ирак. Въпреки че известната епруветка като аргумент за началото на нашествието, изглежда не е била в ръцете му, именно той създаде условията за нейната поява.

Когато се разбра, че заместник-държавният секретар е твърде увлечен, „поправяйки“ доклади за президента, той трябваше да напусне поста си и да отиде на работа в ООН. Там американският ястреб също остави запомняща се следа с шокиращите си изявления: „Няма такова нещо като ООН. Има само международна общност, която може да бъде ръководена само от единствената суперсила в света, която са Съединените щати.“

Е, да отбележим и скорошното му интервю за CNN , в което откровеният Джон Болтън каза, че лично е участвал в подготовката на държавни преврати извън САЩ, въпреки че се отказа да предостави подробности.

Няма съмнение, че западняците ще продължат да „мятат ласо“ с надеждата, че някой ден някой от тях ще уцели целта и ще завлече Русия в либералната кошара. Белите ръкавици отдавна са свалени и захвърлени настрана. Сложени са боксовите.

Превод: ЕС

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button