Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi antalya çit
Микроблейдинг
СВЯТ

Екипажът на Шънджоу-14 завърши второто си излизане в открития космос

/NovinarBG.com/ В 17:47ч. в събота, тайконавтите от Шънджоу-14 успешно завършиха втората си мисия от задачи в открития космос, съобщи Китайската пилотирана космическа агенция. Задачите в открития космос този път продължиха почти 5 часа.

Екипажът извърши операции по инсталиране на ограничител, който се използва за фиксиране на краката на астронавтите върху роботизираната ръка на станцията, и помощна аварийна ръкохватка, която може да помогне на астронавтите да отварят вратата на люка отвън при спешност.

Астронавтите също инсталираха допълнителни помпи, основното оборудване на системата за термичен контрол на космическата станция. Това бяха най-предизвикателните задачи извън кораба от началото на мисията. „Целият процес премина много гладко“, каза Хуан, главен инженер в наземния контрол. „Ние подобрихме процеса на изпълнение на задачи в открития космос след последното излизане на 1 септември. Този път задачите бяха по-добре подредени и всички системи си сътрудничиха добре. Ефективността беше значително подобрена.“

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button