Криминални Новини

Екшън в Гърция: Полиция стреля по българска кола с мигранти!

Истински екшън се разигра тази вечер в центъра на Комотини с българска кола, превозваща мигранти.

„Автомобилът влезе с много висока скорост, правейки опасни маневри. Гонеха го няколко патрулки със сирени и пуснати светлини. Полицаите стреляха по гумите“, разказа пред „24 часа“ Мария Михайлова, станала свидетел на преследването заедно с още десетки жители на града.

Колата идвала откъм Фанари и навлязла в центъра на Комотини, отклонила се от курса, съборила стълб и се озовала на велоалета пред десетки хора. Всичко станало пред елитния клуб „Лесхи“.

„Беше пълно с народ в кафенетата отвън. По чудо автомобилът не се вряза в хората“, описа Михайлова.

По думите й от багажника излезли трима души, а от купето – четирима. „Всички бяха чернички, сред тях имаше и жена, а шофьорът изглеждаше неадекватно“, допълни българката, която повече от 30 г. живее в гръцкия град.

Последвал зрелищен арест. „Закопчаха ги и ги отведоха в полицията. А колата с пробити от куршумите гуми стои на велоалеята“, твърди Мария. По първоначални данни на местните власти в гръцкия град става въпрос за трафик на мигранти.

„След като колата спря, мъж на средна възраст от кафенето отиде до шофьора на колата с български номер и на разярен гръцки език му извика: „Ще те убия, бе! Къде си тръгнал?“, разказа Михайлова.

Таксата за превозване на чужденец вървяла над 3000 евро. Все още не е ясно дали зад волана е бил българин. Възможно е колата да е открадната, за да бъдат превозвани с нея мигранти в южната ни съседка, твърдят местни.

„Пълно е с мигранти в Северна Гърция. Пожарът, който неотдавна се прехвърли към Крумовград, беше причинен от тях. Палят огньове в планината да се греят и тръгват, без да ги загасят“, категорични са сънародници в Комотини.

Още новини

Back to top button