Криминални Новини

Екшън в София: Гонка, ударени коли, ранени полицаи и задържан крадец

Млад мъж бе задържан след преследване и гонка по столичния бул. „Ботевградско шосе“. Мъжът е искал откуп за откраднат от него автомобил. Преди ареста му обаче, по булеварда е имало преследване, вериажна катастроф, в която участват полицейски коли, както и ранени полицаи.

Нова тв съобщава, че при спецакцията на СДВР е задържан 27-годишен мъж, докато получавал откуп от 23 000 лева за крадена кола.

Всичко започнало преди седмица, когато задържаният откраднал луксозен автомобил, свързал се със собственика му и поискал откуп. Уговарят се за ден и място, на което да бъде предадена колата, както и сумата.

Малко след като криминално проявеният 27-годишен мъж, взел парите, започнало и преследването. Опитвал се да го спре автомобил на полицията, който не бил брандиран, но пък имал сигнална лампа. Заради високата скорост, с която са карали, други два полицейски автомобила, също небрандирани, се блъснали в тях и така се стигнало до верижната катастрофа с общо четири коли.

Двама полицаи са откарани в болница, без сериозни наранявания, съобщи Николай Пелтеков, началник на сектор „Престъпления, свързани с МПС“.

Крадецът е задържан, като до късно снощи са продължили разпитите по случая.

Още новини

Back to top button