Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Ексклузивно! Вижте имената от US списъка „Магнитски” 2 на корумпираните в България – Вальо Златев, Иван Мирински и…

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Информатор на Narod.bg от върховете на властта издаде някои от имената на свързаните с хунтата ГЕРБ бизнесмени, които ще влязат в новия US списък „Магнитски” 2 на корумпираните българи.

Според добре осведомения източник в новия списък с продажници влизат Валентин Златев, доскоро личен олигарх на Бойко и формалният собственик на „Водстрой 98” Иван Мирински, през чиято фирма минаха милиарди от обществени поръчки по време на злощастното управление на ГЕРБ.

В списъка ще лъснат и бизнесмени, които и в момента са в най-близкото обкръжение на Борисов Кирил Домусчиев – Киро Гела, Александър Сталийски – син, Георги Самуилов – Жоро Инса и касиерът на шайката и таен спонсор на „Има такъв народ“ Орлин Алексиев.

„Магнитски” 2 ще доведе до нов сериозен трус в нашата енергетика, тъй като в него се очаква да бъдат осветлени и висшите държавни служители, които са разрешили руския „Турски поток” през България, през който изчезна огромна част от официално похарчените 3 милиарда лева.

В началото на юли министърът на енергетиката е поискал уволнението на ръководството на „Булгартрансгаз“ ЕАД. Искането е отправено към държавната компания Български енергиен холдинг (БЕХ), който е собственик на „Булгартрансгаз“.

Повод за искането на министъра е, че дружеството не е спазило нормативните изисквания и не е получило предварително одобрение на клаузите по договорите за „Турски поток“.

Бойко Борисов открива първия участък от новото газово трасе, което е продължение на „Турски поток“. 21 октомври 2019 г.

„Турски поток“ е руски газопровод, който свързва Русия с Турция по дъното на Черно море, а оттам продължава с разклонения към други страни от югоизточна и централна Европа. Бившият премиер Бойко Борисов наричаше българската част от трасето „Балкански поток“.

Искането за уволнения в „Булгартрансгаз“ ЕАД идва малко след получения нов мандат на ръководството, оглавявано от Владимир Малинов.

Постът си там запази и съпругът на пиарката на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова – Делян Димитров.

В управата влезе Дарина Колева, която замени отстранената още в края на януари 2021 г. Таня Захариева и която пряко се занимаваше с провеждането на обществените поръчки за строежа на газопровода „Турски поток“ на българска територия.

ОЧАКВАЙТЕ втора част на списъка с имена, които ще бъдат ударени през пръстите за грабежите под крилото на ГЕРБ

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button