Микроблейдинг
Криминални Новини

Експерт: Шофьорът на буса с мигранти не е губил контрол, няма спирачен път

Шофьорът на буса с мигранти не е губил контрол. Няма следи от спирачен път преди удара. Това каза пред NOVA следователят в Националната следствена служба Мариан Маринов, който работи по случая с гонката между полицаи и бус с мигранти, която завърши с катастрофа и служител на реда в критично състояние в болница.

„Причината за катастрофата се установява от назначената експертиза. Но това, което е безспорно, е че бусът с мигранти се е движел с много голяма скорост. Превозното средство се е врязало странично в полицейския бус, който е бил паркиран в близост до мантинелата с включени специални светлини”, подчерта той.

По думите му огледът на местопроизшествието е бил много тежък. „Имаше изключително много следи от въртенето на полицейския автобус. Той се е въртял като пумпал. Бусът с мигрантите е спрял на около стотина метра след удара”, подчерта той. И допълни: „Шофьорът на буса с мигранти очевадно е направил необмислена маневра, защото явно е бягал, за да не бъде задържан за извършено престъпление – каналджийство”.

Според Маринов дали настилката е била по-хлъзгава с оглед на по-ниските температури – тепърва ще се установява. „Може да има и такива обстоятелства, които са повлияли. Но очевидно е, че видимо водачът на буса с мигранти не е загубил контрол над превозното средство. Не установихме спирачни следи преди удара”.

Още новини

Back to top button