Русия

Експерти посочиха двата последни шанса за настъпление на украинците

/NovinarBG.com/ Украинският премиер Денис Шмигал на конференция във Вашингтон увери отвъдморските домакини, че настъплението на въоръжените сили на Украйна ще започне в близко бъдеще.

Newsweek, позовавайки се на свои източници, уверява, че доставките на оръжия за предстоящата операция вървят с пълна сила. И много други признаци показват, че ще има сериозен опит за пробив. На какво разчитат въоръжените сили на Украйна? Прочетете за това в материала на „Цариград“.

В интернет се разпространява видеозапис, в който украинският телевизионен пропагандист Дмитрий Гордън разказва, че след като се натъкнал на всезнаещия Арестович в (извинете) тоалетната, му задал въпроса: „Кога ще започне отдавна обещаваната контраофанзива?“

И чул в отговор: „След две-три седмици“. И двата знака не вдъхват много доверие. Затова ще дадем думата на сериозни анализатори.

Как може да стане

„Първи руски“ вече писа за това как пенсионираният австралийски генерал Мик Райън изрази три възможни плана за контранастъпление:

„Концентриран удар в една точка, независимо от загубите;

– удари в две направления, едното от които ще бъде разсейващо;

– тактика на изтощение и проникване във всички посоки, разчитаща на превъзходство в жива сила и нечувствителност към загуби.

Тактика: Отпуснете се

Наскоро в посока Угледар въоръжените сили на Украйна започнаха да напредват в района на Павловка и Николски с малки сили. Андрей Пинчук, бивш министър на държавната сигурност на ДНР, говори за това как приключи:

„Там нашата авиация работи активно. С използването на мощни въздушни бомби, главно планиране. Това е нова артилерийска система. И тя е изпробвана.“

Разбира се, това все още не е пълноценна офанзива. Врагът непрекъснато нанася изпитателни удари. Това е засилващо се разузнаване в сила.

Противникът следи до каква степен нашите сили са готови за прехвърляне, за укрепване, за своевременен отговор на такива удари. Това заключение потвърди военният експерт Алексей Леонков в ексклузивен коментар за Цариград:

„Пробват с „разузнаване в бой“ по цялата линия на съприкосновение, та като се покатерят да стане като в приказката за овчарчето, което извикало : „Вълци!“ и вече никой не му вярвал.“

Какво чакат ВСУ?

И те чакат благоприятни условия, свързани не само с времето (например лекият дъжд затруднява въздушното разузнаване), но и с необходимостта от бързо прехвърляне на натрупаните резерви и техника към линията на съприкосновение.

Леонков отбеляза, че днес въоръжените сили на Украйна дори се опитват да превърнат танкове с откъснати в битка кули в бронетранспортьори – за да увеличат мобилността на пехотата:

„Идеята за офанзива ще е актуална, докато американците натискат и докато няма повече украинци, готови да се бият. Други 25 000 души бяха изпратени да готвят на Запад.“

Зеленски и компанията са наясно, че всякаква „победа“ им е необходима като въздух, за да продължат да получават западна помощ. Следователно няма да бъдат пощадени нито животът на войниците, нито техниката.

Какъв е планът?

„Що се отнася до плана за настъпление, тук вероятно работят щабни офицери на НАТО, които имат доста опит в съвременните методи на война (макар и не срещу еквивалентен противник).“

„Офанзивата на въоръжените сили на Украйна ще предполага ясна многоетапност и последователност на влизане в битка на голям брой военни части“, казва военният експерт Алексей Суконкин.

Всеки етап ще има свои собствени задачи. Според една от версиите, първата задача е тотално настъпление – със смазващо превъзходство в техниката и живата сила – на първата линия на нашата отбрана, за да унищожат най-обстрелваните ни части, като им попречат да отстъпят.

След това с ракетни удари да попречат на по-малко обучените войски от втора линия да се притекат на помощ (известно е, че половината от мобилизираните все още не са използвани на фронтовата линия).

Какво може да провали този светкавичен блицкриг? Масирани удари на руската авиация. Ето защо днес Зеленски активно иска от Запада модерни модели за противовъздушна отбрана.

Подготвяме се за саботаж

Важно е да се разбере, че „контраатаката“ ще засегне не само фронтовите територии и няма да се ограничи до чисто военни действия.

Министърът на отбраната на Германия Борис Писториус каза, че в тази война е напълно нормално Украйна да „напредва във вражеска територия“. Германският Bild също нарича ударите срещу Русия абсолютно законни.

И много западни експерти открито говорят за обстрела на руска територия като за удари по вероятните направления на контранастъпление.

Всичко това може да се възприеме като картбланш, получен от Украйна от Запада за нахлуване в Русия. Още повече, че украинският „терорист №1“, началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната Кирил Буданов вече изрази своите мечти по тази тема:

„Границите подлежат на промяна. Русия е изкуствено създадена грешка и сега дойде моментът, в който тази държава трябва да се разпадне.“

Ето защо, в допълнение към продължаващия обстрел на нашите мирни селища и системното проникване на украински ДРГ през границата, медиите на Незалежная провеждат мощна психологическа атака срещу жителите на пограничните райони на Русия.

Всеки ден ги плашат с информация „за възможните зони на удар на американските ракети ATACMS с обсег до 300 км и мощни самолетни дронове“, от атаките на които ще пострадат базите на руските ВКС и близките населени места.

Целта е да се създаде паника в тила на нашите отбраняващи се войски, да се провокира масово изселване на населението и в резултат на това проблемите, които го съпътстват.

Със сигурност „контраатаката“ ще бъде придружена от вълна от диверсии на многолюдни места – както вътре в Русия, така и в Крим, ДНР и ЛНР. Целта отново е да се предизвика паника и протести срещу правителството, „неспособно да защити“ мирното население.

Тайното оръжие на Запада

Дори древните са казвали, че магаре, натоварено със злато, ще превземе всеки град. Следователно залогът на „петата колона“ и информационната дестабилизация под соса „всичко е загубено, ние сме предадени!“ остава доказана характерна техника на Запада.

Партията на неприличния мир, известна още като Партията на бизнес интересите, вкоренена в държавни служби и образователни институции, ще се превърне в мощно тайно оръжие в офанзивата, планирана от въоръжените сили на Украйна. И тук е важен зоркият контрол на ФСБ.

Така например, преди офанзивата, украинците непрекъснато правят пълнежи за Изюм и Херсон, които те „си върнаха“. На което военният експерт Константин Сивков отбелязва:

„При съществуващия боен състав на въоръжените сили на Украйна само две неща могат да им донесат успех. Фрапантното безхаберие на нашето командване, което едва ли е възможно през втората година от войната. Или „политическо решение“ – тоест получена заповед от „петата колона“ за отстъпление на войските, както беше при Харков и Херсон“.

„За целта им е необходима „причина“ под формата на успехите на Въоръжените сили на Украйна на фронта“, казва още Сивков.

„Затова Украйна усилено води разузнаване със сила. И изведнъж някъде ще успее. Но нашите нокаутират оборудването им, което явно не е достатъчно за офанзива“.

“ Освен това руските войски продължават да унищожават складове за гориво и боеприпаси, които украинците трябва да обновяват, губейки време.“

Все пак ще дойде

Американските господари на Незалежная имат проблеми: избори идват скоро, възможен е конфликт с Китай за Тайван и рейтингът на Байдън пада.

Съществува спешна необходимост поне някои печеливши доклади да бъдат подадени в САЩ като доказателство за успех на политиката и ефективност на разходите.

Защото победата на Тръмп на изборите ще даде ефект на къща от карти. Едно по едно сегашните протежета на Съединените щати ще започнат да губят властта в Европа, когато ще бъдат питани за подкопаната от санкции икономика и за участието си в нечия чужда битка. Залозите са много високи.

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button