ОЩЕ НОВИНИ

Ердоган е категоричен: Чака ни катастрофа

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предупреди избирателите, че победата на изборите през май за най-широкия опозиционен съюз от 20-годишното му управление би била катастрофа за страната, пише Bloomberg

Не можем да оставим Турция на милостта на коалиция, която е многостранна, алчна и без посока. Не можем да допуснем такова бедствие, заяви Ердоган.

Турският президент изостря реториката си, докато страната се подготвя за избори на 14 май на фона на висока инфлация и критики към реакцията на правителството на опустошителните земетресения, които удариха страната в началото на февруари.

Ердоган официално даде старт на най-тежката предизборна кампания в кариерата си, измествайки изборите с повече от месец напред до 14 май от първоначалната дата 18 юни. Той се изправя срещу опозиционен блок, известен като Националния алианс, който обещава да демонтира изпълнителната президентска система, въведена от Ердоган преди пет години, и да се върне към ортодоксалните икономически политики.

Всички избори са трудни. Но критичните събития в нашия регион и в света отличиха гласуването на 14 май от останалите, посочи Ердоган.

Ердоган разкритикува обещанието на опозицията да управлява чрез консенсус, заявявайки, че това ще отбележи връщане към спорните коалиции, които предизвикаха десетилетия на нестабилност, преди той да дойде на власт през 2002 г.

Още новини

Back to top button