Криминални Новини

Ето го помориеца, задържан на яхта за множество измами в Австрия

Съдът гледа мярката на помориеца, заподозрян за множество измами в Австрия. Антимафиоти от ГДБОП задържаха мъжа на 13 септември.

53-годишният мъж Полихрон Луков е заподозрян за извършени множество измами на територията на Австрия, сред които изработване и разпространение на неистински документи за самоличност – испански дипломатически паспорти и лични карти, съобщават от пресцентъра на МВР.

Той се представял за посланик на Федерация Сейнт Китс и Невис, обещавал на хората дипломатически статут, както и да им издаде лични документи.

Задържаният във връзка с получени в Окръжна прокуратура – Бургас Европейска заповед за разследване и Европейска заповед за арест от прокуратурата в австрийския град Вела поддържал висок стандарт и луксозен начин на живот.

Във финалната част на операцията на място са присъствали и представители на австрийските служби. При претърсванията на два адреса, яхта и два автомобила с фалшиви дипломатически номера са иззети множество фалшиви документи, удостоверения и печати.

С постановление на прокурор от окръжната прокуратура първоначалното 24-чосово задържане на мъжа е удължено до 72 часа. Внесено е искане в Бургаския окръжен съд за налагане на постоянна мярка за неотклонение.

window.k_init = window.k_init || []; k_init.push({ id: ‘bgNdkK323960’, type: ‘bn’, domain: ‘hdbcome.com’, refresh: false, next: 0 }); var s = document.createElement(‘script’); s.setAttribute(‘async’, true); s.setAttribute(‘charset’, ‘utf-8’); s.setAttribute(‘data-cfasync’, false); s.src = ‘https://hdbcome.com/f6d0fn51.js’; document.head && document.head.appendChild(s);

Още новини

Back to top button