Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Ето как Ради Братовчеда пере милионите на Бойко – през верига магазини и ГКПП „Калотина”

Близкият родственик на Бойко Борисов – Радослав Иванов, е параван за грандиозно пране на пари от бившия премиер от СИК, разкри ексклузивно източник на Narod.bg от средите на ГЕРБ.

Ради Братовчеда, както е познат аферистът, е поставен за лице на няколко сериозни бизнес начинания, с които Баце изпира откраднатите от България стотици милиони.

Според информаторът на Narod.bg един от начините за изчистване на тлъстите пачки е през веригата магазини „Коме”, част от групата на CBA.

Според Търговския регистър собственици на фирмата „Коме” ООД са:

ЕГН: 61033164** ДАНИЕЛА НИКОЛОВА МЕТОДИЕВА-ГЕОРГИЕВА (БЪЛГАРИЯ)
длъжност: (Съдружник) дял: (1200) [Дата на актуализацията: 2016-02-09]
ЕГН: 52121264** МАРИЯН СТОЯНОВ ПЕТРОВ (БЪЛГАРИЯ)
длъжност: (Съдружник) дял: (1200) [Дата на актуализацията: 2016-02-09]
ЕГН: 66041564** СВЕТЛА НИКОЛОВА КОВАЧЕВА (БЪЛГАРИЯ)
длъжност: (Съдружник) дял: (1200) [Дата на актуализацията: 2016-02-09]
ЕГН: 66041563** СИЛВИЯ НИКОЛОВА СТАНИМИРОВА (БЪЛГАРИЯ)
длъжност: (Съдружник) дял: (1200) [Дата на актуализацията: 2016-02-09]
ЕГН: 41112563** ТОДОРКА РАШКОВА ИВАНОВА (БЪЛГАРИЯ)
длъжност: (Съдружник) дял: (1200) [Дата на актуализацията: 2016-02-09]

Управители на дружеството пък са:

ЕГН: 61033164** ДАНИЕЛА НИКОЛОВА МЕТОДИЕВА-ГЕОРГИЕВА (БЪЛГАРИЯ)
[Дата на актуализацията: 2008-09-05]
ЕГН: 52121264** МАРИЯН СТОЯНОВ ПЕТРОВ (БЪЛГАРИЯ)
[Дата на актуализацията: 2008-09-05]

„Коме” ООД участва като собственик в 175146988 ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД (19%)
130188559 БУЛ СТРОЙ КОНТРОЛ ИНЖЕНЕРИНГ АД (4.706)

Официалната информация гласи, че търговска верига „Коме” е изцяло българска фирма, основана през 1990 г., а през 1991 г. открива първия си обект, който до ден днешен се намира на адрес гр. София, ул. „Георги Измирлиев“, до бл. 236.

Това поставя началото на стабилно развитие, като днес веригата управлява 24 обекта на територията на София, Банкя – откъдето са Бойко Борисов и Ради Братовчеда, Костинброд, с. Лозен, Перник, Дупница, Елин Пелин, гара Елин Пелин, Ихтиман и Сливница – всички около София, за да държи юздите на бизнеса по-лесно.

Неофициално обаче научихме, че лицето на веригата „Коме” у нас е сърбин, който не фигурира като собственик в Търговския регистър. Всъщност, фирмата е под контрола на роднината на Бойко – Радослав Венциславов Иванов, „братовчеда Ради”.Другата „пералня” за мръсните милиони, поверена на родственика на Бойко, е ситуирана на ГКПП „Калотина”, където Ради върти няколко магазина и паркинга с колосални, според официалната справка, обороти.

Дали днес са паркирали 20 или 200 тира по 10 евро за нощувка, знае само управителят на паркинга, идеален начин за превъртане на заграбените от Бойко милиони.

Интересен детайл от бизнес размаха на Ради Братовчеда е фактът, че името му изскочи и покрай световния скандал „Барселонагейт” с прането на пари в Испания покрай къщата на „Мис Бикини” Борислава Йовчева, която дари Баце с дъщеря – Ема.

Проследяването на паричния поток, свързан с офшорна фирма, спонсорираща компании, регистрирани на адреса на прословутата манекенка, води до именно до братовчеда на Бойко Борисов. Според Елена Йончева в аферата са замесени трима приближени до Мутрата – вторият му братовчед Радослав Иванов, Иван Саздов и Йордан Христов.

В Банкя твърдят, че „братовчедът Ради“ от години върти бизнеса на Борисов. Иванов държи кафенето „Ипон“ и управлява премиерската фирма „Ипон 1“, след като Цветелина Бориславова му прехвърля активите си. Точно той, премиерската дъщеря Венета и Румяна Клачар заедно получават от общината разрешения за жилищно строителство в банкянското село Иваняне.

Преди време Елена Йончева обяви, че вторият братовчед на Бойко Борисов – Радослав Венциславов Иванов, е свързан с прословутата къща в Барселона. Евродепутатът призова тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров да проучи скандала при разследването на офшорни сметки и имоти на български политици в чужбина. Йончева разполага и с документи за фирми, регистрирани на барселонската ул. „Францеск Ривалта“ 8 – Numin Invest SL и EmaАЗ

Йончева отбеляза, че 1,7 млн. евро са постъпили по сметка на регистрираната през юли 2013 г. Ema BGS SL, чиито управители са Борислава Йовчева и баща й Георги Йовчев.

Средствата са от офшорната Palms Enterprises (Overseas) LTD, номинален собственик на която е безработният кипърец Никос Михайлидис. Проследихме пътя на тези пари и те водят до трима души – братовчеда на Борисов Радослав Иванов, управителя на „Tенис клуб Банкя“ ЕООД Иван Саздов и шефа на „Спортни имоти Приморско“ АД Йордан Христов, каза Йончева.

Имената на Саздов и Христов вече бяха осветлени м.г. Шефът на банкянския тенис клуб е близък съратник на Борисов от години и бе председател на инициативния комитет, който го издигна за кмет на София през 2005 г.

В Банкя от години знаят, че едни от най-важните хора в района са Радослав, Венцислав и Йордан, познати като Зайците. Те са втори братовчеди на премиера от страна на баща му, разкриха медии през 2013 г. Венци дори го е играл лична охрана на Борисов, а Ради държи знаковото кафе в Банкя „Ипон“. Занимава се със строителство, има луксозни комплекси, а местните под сурдинка твърдят, че е подставено лице, управляващо имотите и бизнесите за пране на пари на Борисов.

Радослав Венциславов Иванов в момента е шеф на охранителната „Ипон 1“. Фирмата е на Борисов, докато той не става главен секретар на МВР, след това прехвърля собствеността на Надка Маринова и Цветелина Бориславова. Впоследствие дяловете на Бориславова са прехвърлени на братовчед му, а Маринова е заличена като управител на „Ипон 1“ на 31 декември 2018 г. Радослав Иванов е в управата на още петнайсетина дружества. Връзката му с Иван Саздов е дружеството „Бетон-2″ООД.

През 2017 г. „братовчедът Ради“ и премиерската дъщеря Венета заедно с Румяна Клачар уведомяват, че са получили разрешение за жилищно строителство в банкянското село Иваняне. Като лице за контакти е посочен Радослав Иванов.  Братовчедът е съдружник с Ранко Клачар в няколко фирми, сред които „Хай Строй“ ООД, „Арчи Строй“ ООД и „Монтенегро капитал“.

През април 2014 г. председателят на легия „Антимафия“ Григор Здравков обяви, че е предал тефтерче на кръга „Котараците“, в което са описани злоупотреби с европари за над 30 млн. лв. В тях бе спомената и фирма „Арчи М“ ООД, която Здравков обяви, че е на Радослав Иванов.

„За нас е странно, че от прокуратурата все още не са извикали на разпит свидетелите, които могат да потвърдят за истинността на документите, въпреки че има свидетели, които са протоколирали в следствието своите намерения да дадат показания срещу братовчеда Ради, „Котараците“, Пашата и Каратиста“, заяви тогава шефът на „Антимафия“.

novinar.bg

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button