Микроблейдинг
ПОЛИТИКАПОСЛЕДНИ

EUobserver се поправи: Заподозряната като шпионка сътрудничка работела за унгарски евродепутат

Красимир Крумов Последна промяна на 20 юли 2022 в 22:21 890 0 <!–

adsGo(„div-gpt-ad-1575025591146-0“);

–>

И знамената ни са близки, и българин и унгарец звучат сходно на английски, но евродепутатът със заподозряна сътрудничка е от Унгария.

Снимка Getty Images

И знамената ни са близки, и българин и унгарец звучат сходно на английски, но евродепутатът със заподозряна сътрудничка е от Унгария.

Заподозряната като руска шпионка сътрудничка в Европарламента е работела за унгарски, а не за български евродепутат. Това стана ясно, след като изданието EUobserver, което разпространи информацията за Мата Хари в деловото обкръжение на крайно десни български депутати, в сряда направи редакционна поправка в първоначалния текст, където „български“ просто беше заменен с „унгарски“.

Коригираният текст вече звучи така:

„И в трети подозрителен случай, бивша дългогодишна асистентка на крайнодесен унгарски евродепутат със сенчести руски връзки промени името си и кандидатства за стажове в програми на ЕС и в базирани в Брюксел медии.

Нейното CV включваше позиции с Колежа на Европа в Брюж, който обучава много бъдещи служители на ЕС. Тя е давала уроци по йога в зелено предградие на Брюксел, което много служители на ЕС и техните семейства наричат свой дом.

„Нейният профил показва, че [името не се разкрива от EUobserver] е посредник с руските служби“, каза източник от западното разузнаване.“

„Нямаме сътрудници руски шпиони. Нямаме и американски такива.“ Това заяви пред OFFNews евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, след като започнаха да свързват разкритието на EUobserver с евродепутатите от ВМРО.

В EUobserver има специално място за редакционни корекции, което е обяснено с желанието за постигането на най-високи стандарти за надлежна точност и безпристрастност. След като във понеделник EUobserver спусна сянката на подозрението над екипите на българските евродепутати, в съответствие с декларираното от изданието „ние незабавно коригираме фактическите грешки и приветстваме допълнителна информация или мнения“, в сряда си поправиха грешката.

Още новини

Back to top button