Микроблейдинг
Русия

Европейският съюз: Иран учи Русия на „лошо“ – да заобикаля санкциите

/NovinarBG.com/ Иранците са станали майстори в укриването на източниците на пари. Ако Иран успява, няма причина Русия да не направи същото.

Техеран може да сподели с Москва „подземна финансова мрежа“, предназначена да заобикаля санкциите. Мрежа от фиктивни компании позволява на иранците да извършват тайни транзакции на стойност „поне десетки милиарди долари годишно“, тревожат се европейците.

Мрежата в сянка“ захранва икономиката на Иран, която, както снизходително отбелязват европейските редактори на Politico, „показва признаци на живот, нараствайки с повече от 4% за година“.

За разбиране: през 2021 г. икономиката на еврозоната е нараснала с 4,7%, на ЕС като цяло – с 5,2%. Тоест в Иран има толкова „признаци на живот“, колкото и в Европа.

Как работи мрежата? Доста просто.

Ако иранска фирма трябва да извърши забранена транзакция, банка в Иран ще се обърне към пълномощник, за да извърши плащане чрез лабиринта от подставени фирми.

Колкото и да е странно, големи банки от ЕС като германските Commerzbank и Deutsche Bank, както и американски банки, включително Citigroup, също участват в транзакции, и то съвсем законно. През ОАЕ минава и голям финансов поток.

В резултат на това Вашингтон просто не може да включи всички „проксита“ в списъка със санкции: те са твърде много.

Иранците са станали майстори в укриването на източниците на пари, признава Politico. Ако Иран успява, няма причина Русия да не направи същото.

Превод: ЕС

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button