Микроблейдинг
СВЯТ

Фалшификатор номер 1 на Пловдив остава зад решетките

Апелативен съд – Пловдив отхвърли жалбата на Иван Богоев за промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в „парична гаранция“. Срещу него е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група за изработване и разпространение на фалшиви документи.

След като се запознаха с материалите по делото и изслушаха страните, апелативните съдии прецениха, че доказателствата по делото обосновават предположение за съпричастността на Богоев към престъплението, в което е обвинен. Посочиха, че уличаващите обяснения на другия обвиняем комуникират с показанията на полицейските служители, които са проследили размяната на книжа и документи между двамата в специално изграден тайник в изоставена пловдивска сграда, както и с протоколите за претърсване и изземване на вещи, които са относими към предмета на доказване.

Апелативният съд прие също, че при определяне на по-лека мярка за неотклонение е налице опасност фалшификаторът да извърши ново престъпление и да се укрие, предвид повдигнатото обвинение и обремененото му съдебно минало, сочещо на своеобразната му специализация в извършване на престъпления, свързани с подправка на парични знаци и документи.

Припомняме, че 56-годишният Иван Богоев, бе задържан при зрелищен арест в Кършияка в последния ден на миналия месец. Aкцията срещу него бе извършена от ГДБОП във връзка със схема за фалшифициране на документи. Според очевидци в операцията са се включили и от отдел „Криминална полиция” към Трето РПУ, пише TrafficNews.

До момента е установено, че всеки от участниците в организираната престъпна група имал определена роля – набиране на хора, които искали да се снабдят с фалшиви документи, възлагани на поръчката и впоследствие нейното изпълнение. Желаещите да се снабдят с неистинските документи заплащали по 250 евро за лична карта и същата сума за шофьорска книжка и по 300 евро за изработката на задграничен паспорт. Повечето от тях са български граждани, живеещи в чужбина, има и чужденци.

По делото са извършени претърсвания и изземвания, лични обиски, огледи на местопроизшествие и са разпитани свидетели.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Поглед

Още новини

Back to top button