ОБЩЕСТВОУ Нас

Фандъкова няма да участва на изборите

нимка: Булфото, архив 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов загатна днес, че не само кметът на Пловдив Здравко Димитров, но и кметовете на София и Бургас също няма да бъдат издигнати от партията за нов мандат на изборите догодина.

Това стана ясно от изказване на Бойко Борисов днес в Пловдив, докато разглеждаше строеж на пречиствателна станция заедно с кмета на града Здравко Димитров. Докато отговаряше на въпрос за политическото бъдеще на  Димитров, Борисов заяви: “Довършва си строежа на стадионите, на детските градини и си остава в партията. Това сме го договорили с него.

Така е и с кмета на Бургас, и с кмета на София”. Темата не бе продължена.

Кметовете София и Бургас – Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, бяха зам.-шефове на ГЕРБ до май 2021 г., когато бяха сменени от Томислав Дончев и Даниел Митов. Мотивът на Борисов за отстраняването им тогава беше, че е по-добре те да се фокусират върху работата си като градоначалници.

Фандъкова е кмет на София от 2009 г. Тя спечели местните избори последователно през 2011, 2015 и 2019 година и е най-дълго управлявалият градоначалник в София. Димитър Николов е кмет на община Бургас от 11 ноември 2007 година. Той е най-дълго изпълнявалият длъжността кмет на Бургас.

Още новини

Back to top button