Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi antalya çit
Микроблейдинг
СВЯТ

Феята няма да дойде: Как Европа жертва интересите си за амбициите на САЩ

/NovinarBG.com/ Когато федералният канцлер на Германия Олаф Шолц напълно необосновано заяви, че руската страна не изпълнява своите договорни задължения, освен изненада стана ясно, че германската страна готви нещо неприятно за руските си партньори.

Очакванията, за съжаление, се оправдаха: федералното правителство въведе външно управление на активите на Роснефт в Германия и руската страна правилно смята, че това в никакъв случай не е временна мярка – всъщност това е експроприация под прикритието на така наречената национализация.

Най-интересното е, че Роснефт инвестира 4,6 млрд. собствени средства в немската нефтопреработка и изпълни не само всички свои задължения, но и изискванията на германската страна, за да не се наруши атмосферата на доверие и добра воля в петрола и газова промишленост, която се развива през годините.

Подобни действия от страна на германското федерално правителство спокойно могат да се нарекат изкуствено създаден форсмажор за тези споразумения с руската страна, които определят правилата на играта на германския пазар. Разбира се, санкциите бяха доста чувствителни, но в името на добросъседските отношения Роснефт не влоши ситуацията, като показа чудеса от търпение.

Сега споразумението с Роснефт, разрушено от германската страна, разбира се, трябва да бъде предоговорено на нови основания – като се вземе предвид защитата на руските инвестиции, защитата на персонала и навременното (пред)плащане, тъй като няма и следа от взаимно оставено доверие.

И ако договорът не бъде сключен при тези условия, ще последва пълно спиране на доставките на петрол от компанията за германския пазар.

В тази връзка, позволете ми само да ви напомня, че повече от 80% от горивото в региона на германската столица се произвежда от руски продукти, а друг (включително американски) петрол просто не е подходящ за съществуващите производствени мощности. Преработвателната индустрия ще трябва да се възстанови, да се извърши дълбока модернизация, а това е дълго и скъпо.

А тръбопроводът от пристанището на Рощок, който може да доставя петрол до рафинериите, докаран по море, не е проектиран за дадените големи обеми, тъй като е в окаяно състояние: благодарение на „зелената енергия“, поради която традиционната инфраструктура отдавна живее с намалена инвестиция в запояването.

Сега за основното. Съществуващата връзка между Русия и Германия, която помогна на последната, с помощта на сравнително евтините руски енергоносители, да поддържа динамичния растеж на производството и икономиката като цяло, дори и в европейски мащаб, сега не съществува по милостта на западноевропейските ни „партньори“, които са се насочили към рязане на клоните, на които седят. Те дори успяха да измислят звучно име за тази група: EURussia. И така, „Евраша“ приключи.

Разчитането на американска подкрепа не е оправдано, съдейки по последните изявления на американски производители: в Европа няма да има газ, нито петрол. Купуването им на свободния пазар вече е много скъпо и ще бъде още по-скъпо.

Освен това стратезите на Вашингтон все по-често получават коси погледи от Пекин, така че скоро Щатите изобщо няма да са на ниво с европейските си съюзници.

Русия даде на европейците всички възможности да водят суверенна политика, но сега ЕС напълно я изостави.

В резултат на това европейският вагон най-накрая се превърна в тиква: сега, очевидно, петролът и газът няма да идват от Русия – няма договорни основания за това, а животът по пресилени „правила“, съжалявам, не е лесен .

Така че, както каза президентът Владимир Путин на заключителната пресконференция след срещата на върха на ШОС: „Да се обръснем!“.

Резултатът от развитието на тази ситуация ще бъде отхвърлянето на добре познатия в Германия модел на „общо благоденствие“, с който нашите европейски колеги толкова се гордееха.

Индустрията се забавя, на моменти до пълно спиране, жителите на провинциите се научават да се затоплят с импровизирани методи и да цепят дърва, а добрата фея с евтина енергия, уви, най-вероятно няма да дойде отново.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button