ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Ганев от ПП-ДБ разкри подробности за кабинета, остава ли Асен Василев финансов министър?

В сравнение с вчера, днес разговорите между акад. Денков и основния отсрещен партньор в евентуално мнозинство, са минали доста конструктивно, въпреки че не съм запознат с „кухнята“. Това заяви в ефира на БНТ Георги Ганев от ПП-ДБ. 

„В сравнение с вчера, вероятността е малко по-голяма.

В бюджетна комисия с колегите от ГЕРБ сме си комуникирали колегиално и нормално. Така че „партниране“ не е трудна дума, за по-генерално високите неща сигурно е по-трудно“, коментира още той.

„Министър, който не взема политически решения, не съществува. Когато се борави с оскъдни ресурси, това винаги е политическо решение. Отговорът ще е различен при различни ценности. Не се очертава кабинетът да е чисто експертен. Ще има политически лица, които когато хората са недоволни, да понесат отговорността“, посочи Ганев. 

По думите му към момента Асен Василев остава в състава на Министерския съвет, но „всичко може да се промени след 15 минути“.

„Имаме известни съмнения за това доколко е било вътрешно записан. Подозираме, че г-н Василев е имал помощ от по-сериозни експерти при този запис“, коментира той разпространения от Радостин Василев запис. 

„Със сигурност удължаване на действието на Закона, който действа в момента, е необходимо, за да може централният бюджет да прави трансфери. Въпросът е дали ще стане точно във формата, в която го иска финансовото министерство“, коментира Ганев въпроса с бюджета на държавата. 

Още новини

Back to top button