Криминални Новини

ГДБОП разкри втори склад за контрабандни цигари край Пловдив

Втори склад за контрабандни цигари разкриха служителите на ГДБОП в хода на проведената операция в района на Пловдив, съобщиха от МВР. Специализираната операция за противодействие на престъпления с акцизни стоки е продължила през цялата нощ.

В хода на оперативните действия е извършена проверка и на друг склад, намиращ се в Южната промишлена зона на областния град. В помещението са открити 463 мастербокса с цигари без бандерол, както и машина за опаковането им.

Припомняме, че операцията стартира вчера. В два камиона, спрени на автомагистрала „Тракия“, антимафиотите откриха общо 250 мастербокса цигари без акцизен бандерол, а при претърсване в складово помещение в Северната промишлена зона на града – други 1847 мастербокса с контрабандни тютюневи изделия. Там бяха задържани и трима души.

Общото иззето количество нелегални цигари е 2560 мастербокса – 25 600 000 къса цигари. Според данните стойността на намерените контрабандни тютюневи изделия възлиза на над 6 милиона лева.

Разследването по случая продължава с цел изясняване на произхода на нелегалната стока и лицата, участващи в престъпното деяние.

Още новини

Back to top button