Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Ген. Атанасов: Ако ни връчат мандат, имаме потенциал да съставим правителство

Това заяви пред БНТ лидерът на ДСБ и съпредседател на Демократична България ген. Атанас Атанасов.

Създаване на правителство на промените, това искат хората. Политиците да проявят умения да създадат работещ кабинет и ние от ДБ ще работим в тази посока, подчерта още той.

Очакваме от ИТН, която е първа политическа сила, да проявят мъдрост и да потърсят за разговори другите политически сили, като ние ще се придържаме към конституционни ред. Ние не претендираме за постове и позиции, за нас са важни приоритетите, политиките, които трябва да се провеждат. Но на първо място искаме да се създаде правителство, което реално ще отстрани борисовата държава от власт. Много е важно да създадем такъв тип мнозинство и кабинет, което да не допуска задкулисното влияние на ДПС, както беше по времето на Борисов, изтъкна генералът.

Добре би било, когато тръгнеш да събираш подкрепа по един по-екстравагантен начин – като обявиха състава на проекта за кабинета, да се видят и нашите приоритети, които сме записала в декларацията ни. Лустрацията е един от приоритетите на ДБ, а в проектокабинета се предлага за вътрешен министър бивш агент на ДС, аргументира позицията си лидерът на ДСБ.

Атанасов бе категоричен, че компромис с темата за радикална съдебна реформа няма да допуснат, защото това е техният приоритет пред скоби.

Трябва да седнем и да отделим спорното и безспорното със съответните партньори. Не бих могъл днес да се произнеса кое съвпада и кое не по темата за съдебната реформа. Но решение по този въпрос се надявам да намерим при един разговор между ИТН и ДБ, посочи той и добави: Надявам се да има споразумение по политики и какви законопроекти да бъдат приети, за да се реализират тези политики. Ние няма да предлагаме министри, но ще отстояваме нашите приоритети. Бихме обсъждали персоналния състав на кабинета и доколко тези хора могат да реализират нашите политики. За нас е изключително важно да се възстанови парламентарната република.

ФрогНюз.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button