СВЯТ

Ген. Ходжис за щурма на Крим: Украйна няма нужда от зимна пауза, не сме XVIII век

/NovinarBG.com/ Бившият командващ американските сили в Европа Бен Ходжис смята, че военните действия в Украйна няма да бъдат прекратени за зимата. Той написа това на страницата си в една от социалните мрежи.

„Украйна няма да спира за зимата. Това не е 18 век. Тя ще продължи да оказва натиск върху руските сили, като не им дава време да решат проблемите и да укрепят отбраната ”, цитира думите му Eurasia Daily (EADaily).

Американските военни смятат, че американските РСЗО HIMARS могат да бъдат разположени в Херсон, който руската армия преди това беше изоставила, в резултат на което северната част на Крим ще бъде в обсег. В подкрепа на думите си той публикува карта, показваща обсега на американските ракетни системи.

„Приблизителната зона на унищожаване на GMLRS, изстреляни от HIMARS в Херсон, е синият кръг. Предполагам, че ще започне скоро“, написа Бен Ходжис.

Той също така отбеляза, че ATACMS може да удари още повече.

Бившият началник на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ смята, че до януари ще започне настъплението на въоръжените сили на Украйна срещу Мариупол и Мелитопол, „а след това ще започне решителната фаза на кампанията … освобождаването на Крим“.

По-рано The Daily Beast писа, че Киев разработва планове за завземане на Крим, които възнамеряват да реализират през пролетта и лятото на 2023 г.

Ръководителят на парламентарната комисия на Крим по обществена дипломация и междуетнически отношения Юрий Гемпел е сигурен, че ако Украйна се опита да завземе Крим, това ще бъде самоубийство за нея.

– „Амбициите на Киев за Крим не могат да бъдат реализирани. Ако се опитат да завземат Крим, това ще бъде като самоубийство за тях “, коментира той пред РИА Новости думите на заместник-ръководителя на Пентагона по политическите въпроси Колин Кол, че властите в Киев трябва самостоятелно да решат дали ще искат връщането на контрол над Крим по военен начин.

По-рано Хил също отбеляза, че въпреки че украинската армия е започнала да атакува цели в Крим, пълномащабна наземна атака може да се окаже катастрофален провал.

Владимир Шаповалов, заместник-директор на Института по история и политика на Московския държавен педагогически университет, подчерта, че, разбира се, Вашингтон има планове, за които Ходжис говори и не ги крие.

– За САЩ е важно Русия да бъде победена и да престане да съществува като суверенна, независима държава. Естествено, в тази насока се полагат различни усилия, свързани преди всичко с огромното количество оръжия, включително съвременни американски, които бяха прехвърлени в Украйна и се използват срещу Русия в тези военни действия.

В същото време трябва да се разбере, че изявлението на Ходжис трябва да се разглежда и в друга плоскост – като елемент от информационната война срещу Русия, като опит да се посее страх, паника и да се предизвика максимална степен на деструктивни настроения в страната. .

Разбира се, не става дума за някаква подобна хипотетична вероятност за широка настъпателна кампания, още повече, че в момента сме на прага на настъпателни действия от страна на Русия, а не на Украйна, тъй като украинският потенциал за настъпателни действия в момента е практически селектиран.

Това изявление трябва да се разглежда като реален план на американците, който е насочен към максимално увреждане на страната ни и като информационна атака срещу руското общество.

Това не е негово лично мнение и подобно препълване на информация не бива да се разглежда просто като лично мнение на някой американски военен експерт.

„СП“: – В Киев има големи проблеми с адекватността и не е тайна, че не съгласуват всичките си планове със западните куратори. Има ли вероятност те да решат да атакуват Крим без санкцията на САЩ?

— На първо място, трябва да припомним, че тези планове са разработени не сега, а през 2021 г. Разработената от американците специална военна операция просто провали тези планове за завземане на Крим, Донбас.

Тези планове съществуват, те не са изчезнали и все още са на масата както на вашингтонските стратези, така и на техните киевски марионетки. Разбира се, не може да се говори за някаква лична инициатива на президента на Украйна или на някои украински генерали по принцип.

Те не са хората, които вземат решенията, планират тези решения и ги изпълняват. Вашингтон със сигурност има тези планове и ще се опита да проведе определени настъпателни действия. Друго нещо е, че тези планове са обречени на провал. Не говорим за някакви хипотетични бъдещи успехи.

Капитанът от 1-ви ранг от резерва Василий Дендикин смята изразеното от Ходжис за негово лично мнение и припомня, че е генерал в оставка.

– Той може да говори каквото си поиска, предвид опита си. Там, където той седи, е далеч от битката и разбирането на момента, възможностите на руските въоръжени сили и формированията на киевския режим.

Във всеки случай въоръжените сили на Украйна ще трябва да преминат Днепър, а това е трудна задача, изключително трудно е да се направи това, като се има предвид липсата на подходящ опит и съоръжения за преминаване.

Те имат лодки, но вече са се опитвали да направят това повече от веднъж в района на Запорожката атомна електроцентрала и не са успели, а това предполага, че ако маса войски отидат на похода, те ще бъдат подложени на удари, включително от въздуха.

Защитната линия, която сега е заета от лявата страна на Днепър, ви позволява да отблъснете всички атаки. Въоръжените сили на Украйна се опитват да атакуват в Донецко направление, но офанзивите там са доста неуспешни, понасят големи загуби, включително наемници.

Подобно желание (на Ходжис – бел.ред.) не се основава на реална ситуация. И кой каза, че Русия няма да може да атакува през зимата? В историята на нашата страна има голям опит от офанзивата през зимата, годишнината от битката при Сталинград идва скоро.

Имайки предвид подготовката на резерва, който вече е на линията на съприкосновение и който се подготвя, Киев трябва да очаква, че не всичко ще върви толкова гладко, колкото си мислят.

Сега те имат отломка в Кинбурнската коса, която Зеленски нареди, както се казва, да бъде взета. Но не става. А това е 30 км до Николаев, ако отидете. Има различни посоки, в които можете да атакувате, мисля, че ние решаваме това.

Няма да имат спокойна зима да презимуват, камо ли да напреднат. Мисля, че пенсионираният генерал преувеличава възможностите на формированията на киевския режим, въпреки изобилието от помощ от САЩ и Европа, и може би разчита на доставка на повече ракети с по-голям обсег. Вероятно той не познава напълно ситуацията, донякъде вярва на докладите от Киевския генерален щаб до своите господари.

Доколкото разбирам, все още не сме разкрили всички карти, включително използването на оръжия.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button