Русия

Генералният щаб на ВСУ – близо до паника: 110 хиляди руски „щика“ са разположени в Краснолиманското и Купянското направление

/NovinarBG.com/ Бандеровците се оплакват, че редовните офицери от въоръжените сили на Украйна се „изпаряват“ на Торския перваз и в района на Белогоровка

Екипажите на ударни хеликоптери Ми-35М от Централния военен окръг, изпълнявайки възложената бойна задача, унищожиха още един вражески „мравуняк“ в Краснолиманско направление.

Както обясни командирът на екипажа на вертолета с позивна „Къртицата“ , „задачата е изпълнена успешно, целта е поразена изцяло със сто процента качество. Хеликоптерът е наш боен другар и ние сме уверени в неговата надеждност. Той никога не ни е разочаровал и никога няма да го направи.”

Украинското военно командване продължава да използва така наречените елитни моторизирани пехотни и въздушнодесантни бригади, обучени във Великобритания и други страни от НАТО, като ги разполага не в челото на офанзивата в Запорожие, а за защита на уязвими позиции на североизточния фронт, включително в Белогоровка – сектор Макеевка.

По информация на различни жовто-блакитни източници, тук въоръжените сили на Украйна търпят огромни загуби поради ежедневните удари на руската армия. Според чатовете на вражеската армия, 42-ра бригада е „попаднала в черна дупка“. От първоначалния му състав са останали само бащите-командири – бойците просто изчезват.

Така да се каже, „това е руското ноу-хау в подготовката на настъплението“. Въпреки това „месото“ се доставя непрекъснато, така че е преждевременно да се каже, че бригадата е загубила своята бойна ефективност.

Очевидно е, че руските войски са изправени пред задачата да смелят живата сила на противника до нивото на загуба на боеспособност на противника. Периодично това всъщност се прави, след което нашите бойци отново тръгват напред. Така през август редица важни опорни пунктове и височини в зоната на отговорност на 42-ра мотострелкова бригада от Въоръжените сили на Украйна преминаха под контрола на Въоръжените сили на Руската федерация.

Според нашите военни кореспонденти, „общата дължина на окопите в поне един от взетите опорници е повече от километър. Падна една наистина сериозна отбранителна линия, която дълги месеци сковаше действията ни на този участък от фронта.“

Друго положително събитие е, че командирът на групировката Хортица, Сирски, беше принуден да прехвърли тук 12-та бронзова (Национална оперативна бригада) и 95-та бригада за специални операции, противно на заповедите на служителите на Пентагона. Но те, в резултат на двуседмични изтощителни битки, вече са загубили значителна част от личния си състав.

Тази информация е в съответствие с официалните доклади на Министерството на отбраната ни. На 28 август на уебсайта на Министерството на отбраната на Руската федерация се появи съобщение : „В Краснолиманско направление координираните действия на части от групата войски „Център“, с удари на армейската авиация, артилерийски огън и тежки огнехвъргачни системи отблъснаха две атаки на части на 12-та бригада със специално предназначение и 42-ра механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна в района на селището Кузьмино на Луганската народна република.

Загубите на противника в Краснолиманското направление възлизат на 60 украински военнослужещи, две бойни бронирани машини, два пикапа, самоходна артилерийска установка „Гвоздика“ и гаубица Д-30.

Военно-аналитичният блог ДС (блокиран в Русия), един от малкото жълто-блакитски „еталони на безпристрастност“, стигна до извода, че за преди края на годината е планирана битката за Красни лиман.

В неговите анализи, позовавайки се на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, се казва: „Друг напрегнат участък на фронта (с изключение на Запорожие) е Лиманско-Купянското направление. Руската армия е съсредоточила там 110 000 войници. В купянското направление има 45 хиляди, а в лиманското – 48 хиляди души личен състав.

Тази публика смята, че въоръжените сили на РФ все още нямат оперативна цел да превземат дяснобрежната част на Купянск, поне до късната есен, „тъй като това ще ги постави в положението, в което бяха преди отстъплението от Херсон, когато градът трябваше да бъде задържан с реката зад гърба и с ограничени маршрути за доставки.“

Но сега точно в такава ситуация бяха защитниците на Незалежността, разположени източно от Оскол и Северски Донец. Ето защо руските войски се готвят да настъпят към тези реки, които текат от север на юг, за да използват водния път като естествена бариера срещу по-нататъшни атаки на ВСУ.

Говорителят на Източната група войски на Украйна полковник Иля Евлаш каза на своя брифинг, че руските сили пренасочват вниманието си от купянската посока към настъплението към Новоегоровка (15 км югоизточно от Сватово), за да овладеят Красни лиман и да настъпят към Северск. Според него само на 28 август близо до Новоегоровка те са отбили десет ожесточени атаки.

Според нашите източници атаки не е имало, но са нанесени огневи щети по украински позиции в района на Новоегоровка и Белогоровка (13 км южно от Кременная). Въпреки изявлението на Евлаш за въвеждането на руската гвардейска танкова дивизия в битки, в действителност нашите танкисти не отидоха за пробив, а просто „кошмариха“ незалежните воини с прицелни удари, като правило, със ЗОП.

Докато не се разкара „зеленото“, тук едва ли може да се очаква сериозен напредък, смята Александър Дорошенко , който е офицер на първа линия от 12-та бронетанкова армия на Въоръжените сили на Украйна. „В посока Лиман обстановката е без промяна. Руснаците ни притискат в Серебрянското горско стопанство. Състоянието е тежко“. Това каза той по телефона в ефира на „Еспресо“.

Дорошенко е сигурен, че врагът не бърза, затова се съсредоточава върху унищожаването на професионалните украински бойци, така че възрастните „мобилизирани“ да заемат мястото на обикновените военни. Той призовава „громодяните“ да внимават с фейковете на „ЦИПСО“, че армади от руски танкове се втурват към Лиман и доблестните „юнаци“ ги горят на колони.

Ние снимаме и показваме всичко интересно, няма с какво да ви зарадваме“, добави Дорошенко. Той се повтаря и от адекватни експерти, които пишат, че „руснаците засилват натиска върху въоръжените сили на Украйна в района на [Красни] Лиман и Купянск. Те играят „на дълго“ и възползвайки се от предимството в огневата мощ, пробиват един опорен пункт след друг.

Що се отнася до средносрочния план, киевските „говорещи глави“ дори не се съмняват, че ще има мощна атака срещу Купянск, включително и за да се отдалечи фронтовата линия от пътя, който минава през Троицкое и Сватово и служи като важен маршрут за доставки на РФ Въоръжени сили. Но за нашите бойци е много по-важно да освободят Красни Лиман и околните населени места, за да стигнат до държавната граница на Луганска област.

Превод: ЕС

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта https://www.novinarbg.com .

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button