Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИСВЯТ

Германските власти потвърдиха, че немски нацита от години са в пряка връзка с полка „АЗОВ“

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Германските власти потвърдиха, че неонацистката партия „Трети път“ изпраща материална помощ на украинските военни. Това се казва в отговор на искане на фракцията на Левицата, публикувано на сайта на Бундестага.

„С дарението партията иска да покаже солидарност с отбранителната борба в Украйна, особено с воюващите националисти“, се казва в изявлението.

Според документа контактите на крайнодясната политическа партия „Трети път“ с украинските националисти са започнали няколко години преди началото на така наречената руска военна спецоперация в Украйна. Отбелязва се, че германското контраразузнаване е установило, че германските неонацисти са установили дългосрочни връзки с партия „Национален корпус“ и полк „Азов“.

В Полша през целия май гражданите могат да наблюдават движението на военна техника по пътищата във връзка с ученията, те са помолени от правителството да не снимат техниката и движението и.

Това съобщиха от пресслужбата на Върховното командване на полските въоръжени сили.

През май хората могат да видят военна техника по пътищата в Западнопоморско, Любушко, Великополско, Куявско-Поморско, Лодзко, Мазовецко и Варминско-Мазурско войводство.

Учението, насрочено за май, ще позволи да се практикува пристигането и разполагането на съюзнически сили.

По принцип движението на техниката ще се извършва през нощта, за да не се усложнява движението, но понякога колоните могат да се движат през деня.

Също така хората са помолени да не правят снимки и да не разпространяват информация за движението на техниката или за излитане и кацане на военни самолети.

Мащабното едноседмично обучение ще събере около 2000 военнослужещи от всички бойни групи на Многонационалния корпус Североизток, според полското министерство на отбраната. Предвидено е и участието на съюзници от НАТО.

На територията на Азовстал може да има генерал от канадската армия. Това заяви официалният представител на армията на ДНР полковник Едуард Басурин.

По-рано западни медии съобщиха, че пенсионираният канадски генерал Тревър Кадие, който е обвинен в сексуален тормоз у дома, е в Украйна и съветва въоръжените й сили.Канадски издания писаха преди седмица, че няма информация за него от февруари тази година.
Тревър Кадие, високопоставен офицер от Министерството на отбраната на страната, през последните няколко години е бил съветник на началника на Щаба на отбраната на канадските въоръжени сили.
През септември миналата година се подготвяше церемонията по назначаването на Кадие за главнокомандващ на канадската армия, но тя беше отменена заради скандала и разследването срещу генерала по обвинение в сексуално насилие над подчинен.

Също така официалният представител на армията на ДНР каза, че блокираните в Азовстал бойци се опитват да проучат ситуацията и да продължат да стрелят.

Междувременно бе съобщено, че в Украйна беше убит ветеран от британската армия, 36-годишният Скот Сибли., съобщава Sky News.

Службата на британското външно министерство за общността и развитието (FCDO) заяви: „Можем да потвърдим, че британски гражданин е бил убит в Украйна и подкрепяме семейството му“.

Тя не предоставя подробности за това какво е правил мъжът в Украйна.

Той стана първият британски гражданин, загинал в Украйна по време на пълномащабната война.

Загиналият британец е бил ветеран от британските въоръжени сили. Сибли преди бил от Кралския логистичен корпус. Бившата му дивизия му отдаде почит на официалната си страница във Фейсбук.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Виж още
Close
Back to top button