Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Гешев на тръни от издънка! Разпитва Бойко Рашков кои са имената на замесените в грабежа „Хемус”

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков ще бъде разпитан от наблюдаващите прокурори по разследването за пране на пари от строителството на магистрала „Хемус“. Това обяви на брифинг говорителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Десислава Петрова.

Според информатор на Narod.bg поръчката е спусната директно от главния прокурор Иван Гешев, който е на тръни след срещата на МВР шефа с арестувания за грабежа Борислав Колев.

Narod.bg припомня, че Софийският апелативен съд върна в ареста за постоянно единствения обвиняем в разследването за „Хемус” – бившият служител на НАП и футболен съдия Борислав Колев. Той е обвинен за пране на 53 млн. лева от лот 5 на магистрала „Хемус“.

Миналата седмица Колев поиска да разкаже за схемата и настоя за лична среща с вътрешния министър. Разпитът беше проведен в Софийската градска прокуратура, като Колев беше придружен от адвоката си.

След спявката Рашков лаконично съобщи, че е чул „имена”, т.е., Боби Пачката е разкрил директно някои от замесените в престъплението.

Според съобщение на държавното обвинение Борислав Колев посочил конкретни имена, свързани с казуса и е поискал да не му бъде търсена наказателна отговорност.

Сега Гешев иска да научи дали няма разминаване в имената, споменати от Борислав Колев и дали сред тях няма някой гербер, който до момента се крие под прокурорския чадър на обвинител №1, обясни източник на Narod.bg.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button