Русия

Global Times: Целта на САЩ е да експлоатират Украйна като пешка за да отслабят Русия и Европа

/NovinarBG.com/ „Световната общност трябва да захвърли всякакви илюзии относно миротворчеството на САЩ“

Вашингтон не мисли за мир в Европа или Украйна. Той е зает с това как да унищожи Русия, като използва Украйна като пешка и как да използва Европа в своя полза. И се стреми да укрепи хегемонията си в Европа и по света. Глобалната общност трябва да отхвърли всяка илюзия, че Съединените щати допринасят за каузата на мира чрез своите действия“, пише китайският таблоид Global Times ( GT ).

Администрацията на Байдън е зад кулисите, натискайки украинското ръководство да демонстрира готовността си да преговаря с Русия и призовава Украйна да остави настрана публичното отхвърляне на мирните преговори. Според тази стратегия Украйна ще може да получи дългосрочна подкрепа от европейските съюзници на САЩ в конфликта с Русия.

Това каза китайският военен експерт и телевизионен коментатор Сонг Чжунпин пред Global Times.

Резултатите от междинните избори в САЩ не са трудни за прогнозиране. Независимо дали Демократическата партия ще загуби мнозинството си в Камарата на представителите или дори и в Сената, администрацията на Байдън пак няма да се откаже да подкрепя Украйна. Помощта за Киев обаче може да бъде намалена или ограничена.

„Проучванията, проведени в САЩ, показват, че републиканците все по-малко подкрепят идеята за финансиране на украинската армия в същите обеми. Това предполага, че след междинните избори, Белият дом ще се сблъска със съпротива, когато поиска да продължи програмата за подпомагане на Украйна, по която Украйна получава най-голямата сума годишно от края на Студената война.

Global Times смята, че с публикуването на такива данни няколко дни преди междинните избори Вашингтон подготвя почвата за евентуална корекция на американската помощ за Украйна.

Ако Украйна, по нареждане на Съединените щати, влезе в преговори с Русия, те ще завършат с провал, тъй като Киев ще може да твърди, че Москва отказва да изпълни нейните условия и това ще стане претекст за прекратяването им, “, обясняват от изданието.

В резултат на това Украйна, както планират Съединените щати, ще получи повече помощ и подкрепа от европейските съюзници на Америка.

САЩ не искат бърз край на въоръжения конфликт между Русия и Украйна. Колкото по-дълго продължава тази криза, толкова повече щети ще се причиняват на Русия, Украйна и Европа. Колкото по-дълго се проточи конфликтът, толкова по-изгодна ще бъде позицията на Вашингтон.

Въпреки че европейските икономики и енергийни доставки бяха силно засегнати от продължаващата криза, те трябва да прехвърлят големи количества военна и финансова помощ на Украйна. Ето какво иска Вашингтон: да експлоатира Украйна като пешка, да натрупа с проблеми и да отслаби Русия и Европа и при това Съединените щати са платят само една много ниска цена “, предупреждава The Global Times.

Превод: ЕС

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button