Русия

Global Times: G7 не знае какво да прави със санкциите срещу Русия

/NovinarBG.com/ Политиката на поддържащия Украйна блок банкрутира

В петък японската информационна агенция Киодо съобщи, че страните от Г-7 обмислят „да забранят почти целия износ за Русия“, цитирайки японски правителствен източник. По думите на Bloomberg, обсъжданото предложение „ще промени сегашния режим на санкции, като забрани целия износ, освен ако не е освободен от данъци . “

– пише китайският таблоид Global Times .

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев предупреди, че ако Г-7 одобри забрана за износ за Русия, Русия ще отговори, като прекрати черноморската инициатива за зърно, която позволява на Украйна да превозва своето зърно от черноморските пристанища.

Г-7 определя стандартите и нормите за санкции срещу Русия. Западът обаче смята, че е стигнал до точката, в която е изчерпал всичките си възможности, защото сегашните подходи не работят. Почти пълната забрана на износа за Русия е унищожителен последен удар, последният опит на Г-7 да смаже напълно руската икономика.

Предложението на Г -7 обаче има по-скоро политически характер, тъй като страните от блока също ще пострадат сериозно от това решение, отбелязва вестникът.

Ако страните от Г-7 приемат почти пълна забрана, Москва без съмнение ще предприеме по-строги действия в отговор, с огромно въздействие върху западния бизнес.

Контрамерките на Москва също ще навредят и на украинската икономика, по-специално ще засегнат износа на зърно от черноморските пристанища на Украйна, каза Джан Хон, младши научен сътрудник в Института за изследване на Русия, Източна Европа и Централна Азия на Китайска академия за социални науки.

Всъщност, ако бъде взето такова решение, светът ще стане свидетел на още по-тежки енергийни, хранителни и икономически кризи. В този случай никой няма да спечели. Това само ще потопи човечеството в още по-глобални конфликти и проблеми.

Освен това подобно предложение едва ли ще получи широка подкрепа от международната общност, включително страните от ЕС. По-голямата част от тези страни вече са участвали в санкциите срещу Русия и в тази връзка се сблъскват с различни проблеми както у дома, така и в чужбина. Настояването за по-голяма забрана за износ сега със сигурност ще доведе до повече трудности за тези европейски страни.

– се казва в статията.

Съмнително е, че G7, която е ядрото на колективната хегемония на Запада, ще се откаже от нездравословната си мания за преследване на тоталния колапс на Русия. Г-7 считат за необходимо да следват такава политика, за да подчертаят решимостта си да се противопоставят на Русия, дори ако това категорично означава ситуация на загуба.

Реалността доказва, че санкциите от западните страни начело със САЩ не са ефективни. Сега G7 е за създаването на нов пакет от санкции, но се опасява, че ефектът ще бъде разочароващ.

Китайският военен експерт и телевизионен коментатор Сон Чжунпин смята, че ако Западът, воден от Съединените щати, е стигнал дотук, това само показва, че проукраинската политика на блока се е провалила.

Сега Вашингтон се страхува, че Москва ще оцелее след западните санкции и ще продължи да се развива. Това естествено ще застраши колективната хегемония на Запада, особено на САЩ. Ситуацията напомня на удавник, който се хваща и за сламка.

Г-7 никога няма да смекчат дори малко своите санкции срещу Русия. Вместо това ще увеличат силата на натиска върху Русия чрез различни средства. Но тъй като упадъкът на хегемонията на САЩ е неизбежен, крахът заплашва основните съюзници на Съединените щати на Запад. Времето ще ни покаже кой ще бъде най-силно засегнат от самоубийствената забрана на Г-7, – заключава Global Times .

Превод: ЕС

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button