ПОСЛЕДНИ

Госпожо Сийке, не знаехме, че прокуратурата вече ще задава загадки по телевизията

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Говорителката на главния прокурор Сийка Милева разбуни за пореден път юридическата общност със своето изявление за трагичната катастрофа на АМ „Струма“.

Видимо възбудена тя обясни, че лично е разговаряла с един от оцелелите, ползвайки преводач, и по негови думи той бил спасил не 7, а 8 човека. „Къде е единият?“, попита риторична Сийка и потопи историята в мистерия.

Хора с огромен опит в съдебните зали на свой ред попитаха: В качеството на каква говорителката на главния прокурор си позволява да прави разпити по дело на окръжната прокуратура в Перник? Източниците ни напомнят, че тази работа се върши от следовател, екип от следователи и наблюдаващия прокурор. Може да се възложи  и на полицейски служител. Но Сийка не е между изредените по-горе органи. Важно е да ни се каже още в какво качество въпросната дама разпитва свидетелят-жертва на тежката катастрофа. Ако правилата и законите важат за прокуратурата, разбира се.

И най-важното – задължение на прокурора и разследващия орган е да установи какво се е случило на магистралата. А не  г-жа Сийка да ни задава загадки по телевизията. Как, докато русата жена даваше обилно информация от мястото на катастрофата, не се намери един, който да я попита принципен въпрос: „Мястото на произшествието и престъплението ли е  най-удачно за пресконференции?“.

Фрог нюз

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button