ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Григорова с гръмка новина за кметските избори в София ВИДЕО

Ако бъде касиран вотът за кмет на София и има повторни избори, това съвсем не означава повторно мое участие. Това каза общинският съветник от БСП Ваня Григорова.

Тя беше кандидат за кмет на София, издигната от Местна коалиция „БСП за България“, стигна до балотаж срещу кандидатът на ПП-ДБ – „Спаси София“ Васил Терзиев и сега оспорва пред съда резултатите от изборите.

Ето какво каза тя в отговор на въпрос ще се кандидатира ли пак, ако изборите бъдат касирани: „Нека да стигнем до там“.

 Не искате да кажете. Има ли опция да не се кандидатирате? Още: Ваня Григорова: Има консенсус за председател на СОС “

„Има опция да се кандидатирам отново“ – призна все пак Григорова пред Actualno.

На въпрос „Защо ще се откажете, ако ще се отказвате?“ тя отговори: „То е въпрос на преговори. Аз неслучайно обръщам внимание, че това е коалиция, не една партия. Неслучайно винаги подчертавам, че аз не съм член на тази партия. Т.е. повторни избори съвсем не означават повторно мое участие“.

– Това е отговор все пак някакъв. Кой бихте се съгласили да издигне кандидатурата Ви? Отново БСП? 

– Нека да стигнем до там.

– Или евентуално новата формация „Трети март“, където има много ваши съмишленици в тази новопоявила се и, казваме, президентска формация?

– Да, вътре има хора, които аз уважавам и с които бих работила, но аз нямам покана да се присъединя към евентуална формация, камо ли да съм неин лидер, както се говори широко.

– А очаквате ли покана?

– Не можеш да очакваш нещо, което, въобще не е ясно дали има някакви разговори за това в рамките на тази формация. И в крайна сметка за мен никога не е било цел да застана на някакъв пост. За мен е важно да се свърши работата, която смятам, че трябва да се свърши.

И ако „Трети март“ евентуално е формацията, която би защитавала работещите български граждани, би заложила на социалната политика и на защита на националното, то тогава за мен остава много по-приятната част от живота, а именно да работя това, което ми се работи, да си живея мой личен живот и така… Ако импонира на моите идеи, бих приела покана.

От интервюто на Григорова, което може да видите в челната снимка, ще научите още:

  • Какво означава „има що-годе споразумение“ за избор на председател на Столичен общински съвет (СОС);
  • Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС ли ще бъде;
  • Дали политикът във Ваня Гриигорова измести икономиста и какво мисли тя за влизането ни в еврозоната.

Още новини

Back to top button