Микроблейдинг
ОБЩЕСТВО

Гринго на Софи Маринова, а не синът й Лоренцо, е маститият каналджия

Мъжът до фолкпевицата дърпал конците на доведения си син, който е издирван от МВР за трафик на бежанци

Тодор Давидов – Гринго, мъжът на фолкпевицата и жури в музикалното шоу „Звездите в нас“ по Нова тв Софи Маринова, е разследван от МВР като тартор на престъпна банда, занимаваща се с каналджийство, научи „Уикенд“. Мургавият здравеняк е заподозрян, че стои начело на крими организация, която прекарва през България в посока Сърбия бежанци от Сирия и Афганистан, влезли нелегално от Турция.

Разследването срещу Гринго е в начална фаза, като до този момент криминалистите разполагат с показания на двама заловени каналджии от полицията в Бургас през последната седмица. Според данните от течащото разследване, мъжът на Софи Маринова

прибира по 2500 евро от всеки мигрант,

за да го преведе през страната и през сръбската граница в района на Стрезимировци.
Гринго не участва физически в трафика на бежанци, а наема закъсали роми, включително от Етрополе – родния град на Софи Маринова, които товарят бежанците в микробуси и джипове в района около Малко Търново. Твърди се, че дясна ръка на Гринго е музикант с прозвището Сашо Кавала, който урежда на вербуваните трафиканти купени от автоморги в Перник микробуси и джипове, с които да бъдат превозени бежанците.
В престъпната схема участва и синът на Софи Маринова – Лоренцо, който вече е издирван от МВР след разбит каналджийски канал край Бургас в края на миналата седмица. Тогава полицията арестува 24-годишния Иван Стоянов, докато

прекарва група от 9 сирийци

край село Русокастро. Според показанията на задържания каналджия, той е бил нает от Лоренцо срещу 3 000 лева, за да транспортира групата нелегални мигранти до София. Бежанците били натоварени в джип „Сузуки Витара“ в района на село Дебелт лично от сина на Софи Маринова, който обаче оставил наемника сам да докара мигрантите до София.
След като джипът с бежанците е спрян от патрул на „Гранична полиция“ в Русокастро, арестуваният Иван е направил пълни самопризнания. Според думите му, Лоренцо офейкал с личното си БМВ, което обаче било оборудвано с фалшиви регистрационни табели. От показанията на задържания каналджия става ясно, че схемата е ръководена от Тодор Давидов – Гринго, доведен баща на Лоренцо и настоящ съпруг на майка му Софи Маринова.
„Според постъпила информация, която сверяваме в момента, Гринго е замесен в

поне 20 случая на организиран трафик

на сирийски мигранти през последните седмици. Има данни, че мигрантите са настанявани в ромски къщи в столичния квартал „Христо Ботев“ за по няколко дни, докато им бъде организиран маршрута към Сърбия“, разкрива източник на „Уикенд“. Според наш информатор от ъндърграунда пък, Гринго е част от могъща престъпна схема, ръководена от сирийци в Турция, която превежда мигранти чак до Германия срещу сумата от 15 000 евро. Гринго е живял и работил като сутеньор дълги години в Германия, преди да се залюби със Софи Маринова и да се установи трайно в България.
Тодор Давидов – Гринго има чести сблъсъци със закона, а през 2017 г. дори влезе в затвора за 10 месеца заради изнудване. Мачото беше закопчан след опит да прибере със заплахи 50 000 лева от айтоския търговец Асен Атанасов – Ариф, който бил заплашван по телефона, че ако не даде парите, ще очистят него и семейството му. Първоначално Ариф игнорирал заканите, но сезирал полицията, след като някой

стрелял с пистолет по къщата му.

След като беше арестуван за изнудване, Гринго предпочете да се признае за виновен и да сключи споразумение с прокуратурата. През 2020 г. Тодор Давидов отново се озова в ареста за денонощие, след като беше арестуван в дома на родителите си в Айтос по подозрение, че е част от банда телефонни измамници и че притежава незаконен пистолет. До повдигане на обвинения обаче не се стигна поради липсата на доказателства.
За последно Гринго си имаше вземане-даване с правоохранителните органи тази пролет, когато беше арестуван за денонощие след побой над полицай в дискотека в Студентски град по време на участие на Софи Маринова. Мургавият здравеняк е подсъдим за нанасяне на лека телесна повреда и дори беше оставен под домашен арест за 2 седмици, преди Софийския районен съд да отмени запрещението му.
По всяка вероятност Гринго ще бъде задържан в следващите дни, когато МВР успее да задържи и доведения му син Лоренцо, който все още се укрива от органите на реда. Неофициално се твърди, че Лоренцо се е укрил в къщата на сестрата на своя баща Петър – първия съпруг на Софи Маринова и ще се предаде в полицията в присъствието на адвокат.

Статията Гринго на Софи Маринова, а не синът й Лоренцо, е маститият каналджия е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button