ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Гроздан Караджов бие тревога, ще се повтори ли Виденовата зима

Да харчиш прекомерно е проинфланционно. Това означава, че крадат от джоба ви.

Асен Василев може да ви докара до нещо подобно на инфлацията по времето на Жан Виденов. Той е подобен персонаж.

Бюджетът му е Жан Виденовски. Цяла Европа е на прага на рецесия“, каза пред bTV депутат от ИТН Гроздан Караджов.

Той подчерта, че ИТН са против Бюджет 2024. „В петък финансовият министър го изтегли. Да си спомним какво направи Асен Василев при актуализацията. Той наду с над 4,7 млрд. лева сметката на приходите и съответно с това обоснова разходите си до края на 2023 г. Само след пет месеца той катастрофира и се наложи да изтегли 2,5 млрд. лева заем“, подчерта депутатът.

„Правителството и парламентът са неработещи. Всеки ден сме свидетели на някакви кални борби между некоалиционни партньори. Те дори нямат коалиция. Непрекъснато се гласуват закони, които са поправка на поправката. Хората не я искат тази сглобка. Над 80% не я одобряват. Те искат истинска коалиция“, категоричен е Караджов по повод това дали от ИТН ще подкрепят внесения вот на недоверие. 

„Това правителство, когато и да си отиде, все ще е късно. Това е така, защото неговият провал е във всички области. Нито върховенството на закона у нас го има, нито границата ни е добре охраняема.

Ние не сме надежден партньор, включително и в партньорските служби, които трябва да охраняват границата от мигрантския поток“, добави той.

„Имаме едно тресящо се от непрекъснати скандали правителство. Какви са тези сглобки, какво е това, което ни е предложено като управление.

Има вече двама министри, които се обвиняват – единият е мандатоносителят Кирил Петков, когото го обвиняват във въздействие да не се прилага Законът за обществените поръчки в Министерството на електронното управление за 480 млн. лева“, заяви Караджов.

Още новини

Back to top button