Микроблейдинг
Русия

Херсонската тревога на Крим

/NovinarBG.com/ Севастопол, Симферопол, Ялта и Евпатория гледат към село Снигиревка, където се водят упорити битки

Една торба цимент в Крим струва около 600 рубли. Търговските вериги в съседен Краснодар предлагат същата 50-килограмова торба за 450 рубли. Бензинът в Кубан се счита за един от най-скъпите в Русия. Въпреки това, цените на бензиностанциите в Краснодар са поне с 20% по-ниски, отколкото в Симферопол.

Пиле в московските супермаркети – 135 рубли / кг. Кримското пиле достига двеста. Бананите в Москва са 70-75, с отстъпка от „Пятерочка“, като цяло, петдесет. Същите банани на полуострова достигат сто и петдесет рубли.

Цените в Крим се обясняват с „трудностите на логистиката“. Това е политически коректното име за новата блокада на републиката. Когато започнаха да ремонтират взривения Кримски мост, трябваше да оповестят реалния размер на разрушенията.

Оказа се, че освен падналите във водата участъци и разместените участъци от дясната страна на пътя, още четири участъка от предполагаемата „непокътната“ лява страна са повредени и деформирани.

Тоест целият пътен мост е сериозно повреден. Тъжни факти заяви Марат Хуснулин на последната среща с президента на Русия. Въпреки че това не е всичко. По думите на вицепремиера по време на диверсията на 8 октомври най-силен удар са получили носещите конструкции на железопътната част на Кримския мост. Това ще изисква подмяна на две конструкции. Обещават да пуснат авариралия филиал до средата на септември следващата година.

За уточнение, автомобилната част ще бъде възстановена през пролетта, железопътната – едва през есента, почти година по-късно. През цялото това време е забранено преминаването на товарни автомобили.

Федералното министерство на транспорта настоятелно препоръчва на шофьорите да използват фериботния пункт Керч. Но фериботите могат да спрат всеки момент поради жестоки есенно-зимни бури.

Още помня грандиозната катастрофа от есента на 2007 г. Тогава под ураганен вятър потънаха моторните кораби Ковел, Нахичеван и Волногорск. Целият им изключително опасен товар – десетки хиляди тонове гранулирана сяра, се озовава в морето. Повече от хиляда тона мазут се разляха от танкера „Волгонефт-139“, който се счупи наполовина.

Керченският пролив беше обявен за зона на международно екологично бедствие. В същата бурна нощ друг товарен кораб „Вера Волошина“ беше хвърлен върху крайбрежните скали край Судак. На севастополския нос Херсонес е изгубен търговският кораб „Хаш-Измаил“.

Морските жертви могат да се изброяват дълго. Във водите на пролива корабите умират почти всеки сезон. Днес отново е издадено предупреждение за буря на прелеза. Вълните са под два метра, а вятърът е такъв, че екипажите на фериботите изпитват остър недостиг на ругатни.

Камионите със стоки за Крим обаче имат и друг вариант. Властите продължават да казват, че можете да отидете по алтернативен континентален маршрут през Таганрог, Мариупол, Бердянск и Геническ. Въпреки това, както се казва, няма глупави.

Ако десният бряг на Херсон все пак бъде превзет от Въоръжените сили на Украйна, запорожкият град Геническ гарантирано ще се окаже в зоната на поразяване на високоточните американски гаубици М777 „Три оси“.

Попадайки под прицелен обстрел на континента, кримският „път на живота“ може да приключи всеки момент. Според съобщения от сряда, 9 ноември, в село Снигиревка се водят ожесточени битки. От тук на час път с кола до Херсон. Половината регион вече е под бандеровска власт, нацистите наближават Нова Каховка, където са шлюзовете на Севернокримския канал.

Без съмнение тези разбойници ще взривят шлюзовете отново. Разбирайки подреждането, правителството на Република Крим се опитва спешно да изпомпва още 100 милиона кубически метра вода от Днепър.

Госкомводхоз официално съобщи, че до началото на ноември заетостта на резервоарите на републиката е била около две трети от проектния обем. Не толкова много.

Цялата миналата седмица московските медии говориха за четири афалини, изхвърлени в открито море от делфинариума в Севастопол. Те постоянно публикуваха съобщения за търсенето на нещастните бозайници, шумно се оплакваха от жестокостта на собственика им. Стигна се дотам, че ръководителят на Следкома на Русия Александър Бастрикин взе инцидента под свой личен контрол.

Севастопол искрено се чудеше защо и кому е нужен този мащабен медиен спектакъл. Всъщност смъртта на делфините е често срещано явление в крайбрежния живот. Животните умират в риболовни мрежи, под витлата на лодки. Разхождайки се по зимния плаж, всеки път се натъквате на труп на делфин, изхвърлен от прибоя. Няма две мнения, тъжно е, но изобщо не е причина да се вдига всеруска истерия.

Но само намек може да улови информация от федералните медии за спецификата на Херсонския фронт. Междувременно именно тази информация буквално определя близкото бъдеще на двумилионното население на Кримския полуостров.

Живеем или умираме под американските „химери“ HIMARS. От Херсон до границата с Крим са по-малко от 120 км. Хората трескаво претърсват мрежата, опитвайки се да уловят някакви подробности.

Нека бъдем честни, кримчаните имат въпроси. Почти всяко трето кримско семейство има роднини в ДНР. Не, никой не е забравил 30 септември 2022 г. Георгиевската зала на Кремъл, където Луганска и Донецка народни републики, Запорожие и Херсонска област се завръщат у дома. Споразумението за влизане на нови региони в Руската федерация беше подписано …

Само този факт изобщо не притеснява украинските убийци. Фрагменти от снаряди за гаубица M777 сега са разпръснати по централните улици на Донецк – Артьом и Университетская.

Ето защо Крим е притеснен.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button