СВЯТ

Холандската полиция жестоко разгони протест срещу доставките на оръжия за Украйна

/NovinarBG.com/ Вечерта на 11 ноември в центъра на Ротердам местни жители се събраха на протест срещу доставките на оръжия за Украйна, но местната полиция яростно ги разпръсна, като същевременно задържа организатора на събитието.

Участниците донесоха със себе си плакати и транспаранти, на които бяха написани призиви:

„Спрете доставките на оръжие за Украйна“, „Спрете украинската русофобия“, „Европа няма нужда от война в Украйна“, „Европа е против доставките на оръжие за Украйна“. 

Според участниците в пикета те не са били съгласни с действията на официалните власти на Холандия, доставящи на Украйна оръжие.

„Украйна беше много агресивна към Русия през последните 8 години. Русофобските настроения достигнаха своя връх, когато практически всеки в Украйна е готов да отиде да убива руснаци. Всъщност това не е война за защита на дома, а целенасочена антируска кампания“, заявиха протестиращите.

„Целият свят активно подкрепя украинската русофобия и е готов да достави на Украйна най-модерното оръжие. Ние обаче, като много европейци, не искаме световна война. Ние не подкрепяме решението Украйна да бъде подкрепена с оръжие“, казаха участниците в събитието.

Акцията обаче се оказва кратка – в ситуацията се намесват местните полицаи. Пристигналите за минути полицаи от 4 буса започнаха да залавят всички участници в акцията.

„Полицията действаше много грубо. Аз, като журналист, представих международна прес карта, която ми беше дадена в Белгия. Полицията обаче не обърна внимание на това. Вместо това отнели телефона и документите. Те го раздадоха скоро след това. Хората обаче пренаписаха всички данни и също така проведоха проучване. Скоро хората бяха освободени. Основният организатор на акцията обаче беше задържан”, коментира журналист, отразяващ събитието.

Трябва да се отбележи, че акцията беше съгласувана с местните власти, но решението за забрана на акцията беше взето от полицията час преди провеждането й, когато отмяната й вече беше технически невъзможна.

Припомняме, че на 16 юни в столицата на Латвия Рига, близо до сградата на правителството, също се проведе акция в подкрепа на руснаците.

Още на 17 юли в столицата на Австрия Виена се проведе митинг в подкрепа на руснаците, на който бяха отправени призиви да се спре русофобията, извършвана от киевския режим в Украйна.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button