ПОЛЕЗНИ

Хората, с диабет тип 2 трябва да знаят това – джинджифилът понижава кръвната захар с 35 процента

Подправянето на храната Ви с джинджифил може да понижи кръвната ви захар.

Високите нива на кръвната захар, характерни за диабет тип 2, могат да причинят много проблеми, от слепота до бъбречно заболяване. За щастие, можете да намалите опасно високите нива на кръвната захар с диета, която включва консумация на джинджифил в пресен, сушен, прахообразен вид, сок или масло.

Advertisement

Изследователският екип установи, че екстрактите от джинджифил са в състояние да намалят нивата на кръвната захар с 35 процента. Учените обясниха, че два различни екстракта, списум и маслен екстракт, взаимодействат със серотониновите рецептори, обръщайки ефектите им върху секрецията на инсулин.

Всъщност има много изследвания, които подкрепят мощния ефект на джинджифила върху нивата на кръвната захар.

Наблюдавайки 41 пациенти с диабет тип 2, изследователският екип даде на участниците добавка с джинджифил или плацебо – група хора са получавали два грама джинджифил на ден. След 12 седмици прием на джинджифил изследователите установиха, че джинджифилът подобрява нивата на кръвната захар, както и нивата на хемоглобин A1c при пациенти с диабет.

Друга причина джинджифилът да е полезен за диабетици тип 2 е, че има много нисък гликемичен индекс, а храните с нисък ГИ се разграждат бавно и следователно не предизвикват скокове на кръвната захар.

Статията е с информативен характер и не изключва консултация с лекуващ лекар.

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button