Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
Криминални Новини

Хостесата Николета е една от жертвите в румънския автобус

Хостесата в румънския туристически автобус, който се блъсна с бясна скорост в кола и дърво край търновското село Куцина, е една от четирите жертви на трагедията. Това стана ясно по време на гледането на мярката за неотклонение на турския шофьор на рейса, пише „24 часа“.

Катастрофата стана в нощта на Преображение на главния път Велико Търново – Русе. Автобус с 24 пътници и двама шофьори се връщал към Румъния от екскурзия в Истанбул. В участъка между селата Поликраище и Куцина изпуснал завой, помел спряна на крайпътна отбивка кола, после се ударил в дърво и след още 140 м спрял. В смазаната му дясна половина на място загинаха трима, четвърти почина в реанимация, а още 8 бяха ранени. До сега разследващите не даваха никакви подробности за самоличността на жертвите, освен че са двама мъже и две жени, трима румънци и един турски гражданин.

35-годишният шофьор Дженгиз Джан разказа пред съда, че едната от загиналите жени е хостесата Николета.

„10 години работя с нея, бяхме семейни приятели. Съвестта ми се бори, сърцето ме боли! Чувствам се много виновен! Но след като стана, аз преодолях шока, исках да се обадим на 112, помагах на всички. Аз искам да се съберат всички доказателства. Нека се види, че не съм искал да избягам и не съм извършил умишлено това престъпление“, каза през сълзи обвиняемият за трагедията.

Според свидетелски показания обаче, шофьорът карал с изключителна висока скорост, а след инцидента уговарял двама мъже от блъснатата кола да прикрият, че именно той е бил зад волана на автобуса.

Съдът му определи най-тежката мярка за неотклонение и го остави в ареста. Джан ще обжалва, каза адвокатът му. Той иска от Апелативния съд в Търново да го пусне под домашен арест или срещу парична гаранция.

window.k_init = window.k_init || []; k_init.push({ id: ‘bgNdkK323960’, type: ‘bn’, domain: ‘hdbcome.com’, refresh: false, next: 0 }); var s = document.createElement(‘script’); s.setAttribute(‘async’, true); s.setAttribute(‘charset’, ‘utf-8’); s.setAttribute(‘data-cfasync’, false); s.src = ‘https://hdbcome.com/f6d0fn51.js’; document.head && document.head.appendChild(s);

Още новини

Back to top button