Микроблейдинг
Криминални Новини

Хванаха 21-годишен софиянец, скрил над 3,5 кг кокаин в колата си

Митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница София задържаха 3,5 кг кокаин при проверка на лек автомобил на Митнически пункт „Гюешево“.

Около 13:00 ч. вчера на ГКПП Гюешево митническите служители извършили проверка на лек автомобил, пътуващ в посока изход от България. Под предната лява седалка бил открит специално изграден тайник, който се отварял с автоматичен механизъм. В него били укрити три пакета бяло прахообразно вещество.

При направен полеви наркотест то реагирало на кокаин. Общото количество на предмета на престъплението възлиза на 3,580 килограма на стойност 161 100 лева, определена съгласно постановление на МС за цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството.

По случая е било образувано досъдебно производство за опит за контрабанда на високорисково наркотично вещество през границата на страната, съобщиха от Агенция „Митници“.

С постановление на наблюдаващия прокурор водачът на превозното средство – 21-годишният С.К. от гр. София, е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното престъпно деяние. Той е задържан за срок до 72 часа. Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Работата по случая продължава.

Още новини

Back to top button